Facebook nečekaně koupil Oculus VR za 2 miliardy dolarů

12

Ve světě mobilních zařízení a technologií se dnes uskutečnil další z větších obchodů. Facebook se rozhodl za zhruba 40 miliard korun koupit firmu Oculus VR, která se zabývá vývojem speciálních brýlí pro virtuální realitu.

O speciálním zařízení Oculus jste možná již slyšeli. Jde o jakési obří brýle, které si nasadíte a uvidíte před každým okem displej. Oculus Rift, jak se brýle oficiálně jmenují, reagují na natáčení hlavou a vtahují vás tak do děje. Původně se celý projekt realizoval skrze Kickstarter, kde společnost vybrala potřebnou sumu pro vývoj. Oculus měly sloužit v podstatě primárně pro počítačové hry a výhledově se počítá i s mobilní verzí, která by byla propojitelná s Android zařízeními.

Oculus Rift

Dnešní den však přinesl v historii společnosti poměrně významný milník. Rozhodl se ji koupit Facebook a to za částku 2 miliardy amerických dolarů, což je v přepočtu již zmíněných zhruba 40 miliard korun. Facebook údajně nechce společnost Oculus VR pohltit. Vývoj by měl probíhat dál, jak řekl CEO a zakladatel Facebooku – Mark Zuckerberg. V první fázi by opravdu mělo dojít na hry, později by však Facebook rád posunul hranice komunikování právě prostřednictvím rozšířené reality zase o nějaký ten krok dále. Jako příkladem byly uvedeny například virtuální třídy, nebo možnost konzultace se svým lékařem, aniž byste se museli dostavit do jeho ordinace.

Zdroje: theverge.com, newsroom.fb.com, oculusvr.com

Diskuze ke článku
Jiří
Facebook jede teda. Jsem zvědavej co s tím vším co koupil chce dělat, to bude ještě zajímavé.
Boro
Ani bych se nedivil kdyby se lidi za 2-3 generace učili jak vznikal Matrix. Ted už se jen postarat, aby roboti udržovali v chodu tu realitu :-)
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
R.I.P. oculus :D
Lukáš
Říkám to pořád, facebook je mor a kdo tuhle zhovadilost podporuje, zaslouží si opovržení:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze