ZTE začne působit v ČR mnohem výrazněji než doposud

11

Významného světového výrobce mobilních telefonů ZTE známe nějaký ten pátek už i v České republice. Počínaje druhou polovinou letošního roku se však chystá výrazněji vstoupit na náš trh a posílit svou pozici. Dočkáme se tedy nových telefonů napříč různými cenovými třídami.

Pokud se na značku ZTE podíváme z celosvětového měřítka, zjistíme, že dle agentury Gartner jde o čtvrtého největšího výrobce mobilních telefonů. V České republice ale ZTE prozatím takový úspěch nemá, neboť zde ZTE nepůsobí nijak dlouze. Působení u nás se datuje od roku 2008, nicméně tehdy jsme se mobilní telefony a USB modemy setkávaly spíše pod značkami naší operátorské trojice. Pod vlastní značkou začalo ZTE vystupovat až loni a dočkali jsme se hned několika zajímavých modelů. Poměrně velký úspěch zaznamenal model Blade a jeho nepřímý nástupce Skate. Letos se do prodeje dostal také model Tania s operačním systémem Windows Phone.

ZTE Skate, Blade, Blade II a Tania

Letošní plány

Nyní se ale vše vcelku výrazně změní a ZTE se zkusí na našem trhu mnohem výrazněji prosadit. Chystá se nasadit hned několik nových telefonů, které budou výhradně nabízet operační systém Android a celosvětově žádané funkce. První novinky bychom se navíc měli dočkat už během několika týdnů.

Zajímavé modely ZTE představené na letošním kongresu v Barceloně

„V následujících týdnech a měsících chystáme na český trh uvést řadu nových modelů ZTE s populárním operačním systémem Android,“ řekl k tomu Petr Kuboš, Terminal Sales Director společnosti ZTE Czech. „Cílíme na nové i stávající zákazníky, kteří nás už znají a očekávají kvalitní a technologicky vyspělé terminály, zejména chytré telefony, s příznivou maloobchodní cenou v internetových e-shopech našich partnerů,“ dodal Petr Kuboš.

Co říkáte na rozhodnutí ZTE vstoupit výrazněji na český trh? Máte nějaké zkušenosti s jejich výrobky či přímo vlastníte mobilní telefon ZTE? Podělte se o své názory a zkušenosti s ostatními v diskuzi pod tímto článkem.

Zdroj: TZ ZTE

Diskuze ke článku
Thomas
a ZTE Mimosa X nic ?
roman
Páči sa mi to , lebo low end od HTC stojí ako mid end od ZTE ... ZTE spravilo si myslím dieru do sveta s modelom BLADE a ak budu takto pokračovať bude len dobre :)
Maanichka
A ZTE U960 - dual sim Android? Pokud by ho nabídli v ČR za rozumnou cenu, bylo by to super.
Martin
Mam skoro rok ZTE Skate a za ru cenu super telefon. Klidne i muj dalsi mobil bude ZTE.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze