ZTE bylo v 1. čtvrtletí 2013 po půl roční ztrátě konečně v zisku

Společnost ZTE, která je druhým největším čínským výrobcem telekomunikačních zařízení, a čtvrtým největším výrobcem smartphonů na světě, zveřejnila své finanční výsledky za první čtvrtletí letošního roku. ZTE v tomto období vykázala čistý zisk ve výši 205,0 milionů juanů (33 000 000 dolarů), což představuje meziroční nárůst o 35,9 procent.

Je však nutné říci, že se firma do čistého zisku nedosáhla díky rostoucí popularitě svých telefonů, které poklesly meziročně o tři procenta, ale díky prodeji podílu ve společnosti Shenzhen ZNV za 133 milionů dolarů. Výše jejího zisku i tak zůstala za očekáváními. Analytici předvídali, že firma v prvním čtvrtletí vykáže zisk 220 milionů juanů.

ZTE se dostalo do červených čísel loni ve třetím a čtvrtém čtvrtletí, což přispělo k jeho vůbec první roční ztrátě, která za rok 2012 dosáhla 2,84 miliardy juanů (460,67 dolarů). ZTE se zapsalo do povědomí především jako výrobce smartphonů nižší a střední třídy, se kterými uspělo zejména na domácím trhu. Tuto nálepku však ze sebe chce setřást a proto loni v listopadu představilo zbrusu novou značku Nubia, kterou chce cílit na nejnáročnější uživatele vyžadující od telefon špičkový výkon, nejmodernější funkce a unikátní design. Do nejvyšší pater míří také například model Grand S, představený na začátku letošního roku.

Zdroje: bloomberg.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze