ZTE Axon 7 MAX přímo z CESu: 3D displej opět na scéně

3

ZTE na CESu ukázalo v minulém roce představený model Axon 7 MAX, který znovuobjevil technologii 3D displeje bez nutnosti speciálních brýlí. Tento trend panoval pár let zpátky, připomenout můžeme například LG Optimus 3D a HTC EVO 3D. Mimo to nabídne ZTE perfektní zpracování a velmi dobrou funkční výbavu.

Pár let zpátky se objevily dva zajímavé modely LG Optimus 3D a HTC EVO 3D. Oba smartphony pod taktovkou operačního systému Android přišly do světa mobilních telefonů se speciálním 3D autostereoskopickým displejem, který zobrazuje obsah bez nutnosti nasazovat si speciální brýle. Takový displej poskytuje hloubkové vnímání s hloubkovým fyziologickým vjemem, na tehdejší dobu šlo o opravdu zajímavou podívanou. Takové LG si dokonce připravilo speciální prostředí, které doslova vystupovalo nad okolní povrch displeje, HTC si vystačilo s prohlížením snímků, případně fotografií. Celá (ve smartphonech) nová technologie však záhy upadla a vzkříšení přináší až dnes ZTE Axon 7 MAX.

ZTE Axon 7 MAX – CES 2017

Povedený TFT IPS displej s úhlopříčkou 6 palců nabízející Full HD rozlišení zasahuje téměř až do bočnic zařízení. Zde bychom většinou skončili a pokračovali tím, že rozlišení by sice mohlo být o trochu vyšší, ale jemnost 367 PPI je stále nad hranicí lidského vnímání, nic špatného se tedy neděje. ZTE má eso v rukávu právě v podobě autostereoskopické technologie.

TIP: ZTE Axon 7 MAX: čínský obr se chlubí 3D displejem

ZTE Axon 7 MAX

Po aktivaci 3D režimu se displej uzpůsobí situaci, rozlišení nepatrně poklesne. Je to dáno kombinací vrstev, přesto můžeme říci, že se podání a hlavně kvalita od poslední doby se razantně zlepšila. Celý 3D efekt působí velmi kvalitně, jen je třeba dbát na správnou vzdálenost a úhel – na sledování 3D obsahu ve vícero lidech to zkrátka nebude.

ZTE technologii prezentovalo na několika povedených obrázcích, případně na videu, efekt byl povedený a naživo působil obsah velmi dobrým dojmem. ZTE Axon 7 MAX podporuje také technologii Dolby Atmos, a to jak skrze stereo reproduktory, které jsou umístěné na spodní straně, tak samozřejmě také přes sluchátka.

ZTE dále nabízí duální fotoaparát s přisvětlovací LED diodou, který samozřejmě dokáže zachytit 3D fotografie a video. Zpracování výsledných záběrů chvilku zabere, je to dáno také méně výkonným procesorem Snadpragon 625.
ZTE Axon 7 MAX

Telefon dále nabídne baterii s kapacitou 4 100 mAh, která by telefon měla udržet až den a půl při plném zatížení, s využíváním 3D technologie však výdrž samozřejmě klesá rychleji.

Designově se nové ZTE podobná například rodině Huawei Mate, může za to jak kovové zpracování, tak také čtečka otisků umístěná na zadní straně a displej, který se táhne téměř až k bočnicím zařízení, rámečky jsou zde opravdu příkladně tenké. Interní paměť dosahuje kapacity 64 GB, potěší také 4 GB operační paměti, nechybí ani slot pro paměťové karty microSD.

ZTE Axon 7 MAX

ZTE Axon 7 MAX se aktuálně prodává pouze na domáckém čínském trhu za cenu zhruba 13 tisíc včetně DPH, ZTE však tento zajímavý kus plánuje prodávat i globálně, nezbývá tedy než doufat, že si jej budeme moci otestovat i u nás v redakci.

Technické parametry ZTE Axon 7 MAX

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 80,4 × 8,2 mm, 196 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetQualcomm Snapdragon 625 MSM8953, CPU: 8×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 13 500 Kč
Diskuze ke článku
Cronos
"Rozlišení by sice mohlo být o trochu vyšší, ale jemnost 367 PPI je stále nad hranicí lidského vnímání, nic špatného se tedy neděje"

Lidské ZDRAVÉ oko vnímá daleko větší rozlišení než pověstných 300 ppi. Pokud ovšem někdo trpí dalekozrakostí a noviny, kniky i mobily si čte na délku natažené ruky, není to problém displeje, ale uživatele. Ten by pak měl navštívit očního lékaře. 300 dpi je novináři živená lživá pověra podobně jako 25 snímků za sekundu pro zdání plynulého pohybu (dnes je limit plynulosti na PC nebo konzolích 60 fps) nebo 40kHz pro digitální zvukový záznam.
Jaroslav Čáp
Jaroslav Čáp
Jak to dělají, že není ani trochu podobný Axon 7 nebo Axon 7 Mini?
Ivo Machala
Ivo Machala
Dobrý den, koupil jsem si tento model, ale bohužel nemohu spustit 3d ani se mě nezobrazuje ikona 3d. Můžete mě poradit jak to aktivovat, za kladné vyřízení předem děkuji a ještě bych měl dotaz na Google play store ten tam není nainstalovaný, jak ho tam mužů dostat? Dík za všechny rady.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze