Zpomalujete své telefony, tvrdí Itálie. Samsung obvinění popírá

19
Zpomalujete své telefony, tvrdí Itálie. Samsung obvinění popírá
  • Nařčení ze zpomalování telefonů aktuálně čelí také Samsung
  • Zprávy přicházejí od italských uživatelů a tamních úřadů

Italský úřad pro ochranu trhu a hospodářské soutěže (AGCM) vyšetřuje Apple a Samsung z důvodu záměrného zpomalování jejich chytrých telefonů. Zatímco u Applu to není žádná novinka, americký výrobce vše přiznal a následně přislíbil brzkou nápravu, u jihokorejského giganta jde o poměrně překvapivé zjištění. Na sklonku roku totiž Samsung vydal prohlášení, ve kterém oznamuje, že praktiky Applu jsou mu zcela cizí. Zprávy, které italský úřad od uživatelů obdržel, však tvrdí něco jiného. Ke zpomalování má docházet stejně jako u Applu softwarovou aktualizací. V následujících dnech a týdnech má být celá záležitost prošetřena.

Samsung však na nic nečekal a záhy obvinění ze zpomalování rázně popřel. „Společnost Samsung nešíří aktualizace softwaru za cílem snížení výkonu svých telefonů během jejich životního cyklu. Jsme rozhodnuti plně spolupracovat s italskými úřady tak, abychom vše uvedli na pravou míru“, stojí v oficiálním prohlášení výrobce.

Zdroj: gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Radim
Hele verim, ze androidovi vyrobci telefony opravdu nespomaluji. Jde hlavne o to, ze kdyz pouzivate treba facebook, nebo kteroukoliv jinou app, tak dneska vypada jinak nez pred 2 lety. Vyrobci aplikaci aplikace porad vylepsuji, pridavaj ruzne zlepsovaky a aplikace se tak stavaji narocnejsi. Je pochopitelne, ze kdyz vytahnete treba stary samsung s2 nebo s3 a nainstalujete tam vse z novych aktualnich aplikaci, tak uz to nepobezi, tak jako kdysi. Je to to stejne, jako treba u PC. Zkuste na stary pocitac nainstalovat jeden ze starsich zoneru a nejaky posledni...
Petr Kropáč
Petr Kropáč
Zpomalování telefonů jakékoliv značky má většinou na svědomí neznalý uživatel.
Jao
A teď už jen zbývá objasnit, co je myšleno tím životním cyklem. Rok či dva?
anony
myslím, že to tu už bylo řečeno, Samsungy na zpomalování ty akturalizace ani nepotřebují...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze