Zodpovědnější Apple? Hodlá používat pouze recyklované materiály

3
Zodpovědnější Apple? Hodlá používat pouze recyklované materiály
Fotografie: apple.com
  • Apple oznámil, že hodlá využívat zejména recyklované materiály
  • Doposud se většina výrobců spoléhá na těžbu nových nerostů a vzácných kovů

Americká společnost Apple ve své nejnovější zprávě uvádí, že plánuje používat pouze recyklované materiály a ruku v ruce s tím se tak přestat spoléhat na nově vytěžené nerosty a vzácné kovy. Důvodů je hned několik. Tím hlavním je fakt, že v různých dolech těží vzácné nerosty například i malé děti, čemuž chce Apple zabránit. Těžba má také nezvratný dopad na danou krajinu a rovněž není výjimkou, že poškozuje spodní vody. Apple by v tomto ohledu mohl být průkopníkem, neboť v současné době se v podstatě každý výrobce spotřební elektroniky spoléhá na těžbu nových surovin.

Ačkoliv by se Applu povedlo přejít na recyklované materiály, tedy výrobu nových přístrojů za použití starších kousků, je zde z ekologického hlediska důležitý faktor, který Apple nesplňuje. Jeho výrobky, zejména telefony iPhone a hodinky Watch, totiž mají poměrně nízkou životnost. Tu například samotný Apple odhaduje pouze na 3 roky, ačkoliv jistě z vlastních zkušeností víte, že to může být mnohem déle. Na tomto Apple v tuto chvíli nemá v plánu nic měnit. To platí také o skutečnosti, že iPhony či hodinky Watch jsou obtížně opravitelné.

Zdroje: apple.com, qz.com

Diskuze ke článku
St.
S recyklovanim ma Apple velke zkusenosti. Jiz leta recykluje svuj design i napady od konkurence.
Márv
Zasa sa raz ľudia v marketingovom oddelení applu predviedli, človek si od nich kúpi drahý telefón a za tri roky im ho bude môcť odovzdať, bude celý šťastný že zachraňuje planétu a appláci s neho postavia nový drahý telefón ktorý si človek zasa za drahé peniaze kúpi. Ešte by som rád vedel čo na takúto recykláciu povedia Číňania čo tie ich zariadenia vyrábajú.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze