Zkušenosti s nabíjením Honoru 200 Pro. Jak rychle doplní energii 100W výkonem?

Včetně grafů nabíjení
Zkušenosti s nabíjením Honoru 200 Pro. Jak rychle doplní energii 100W výkonem?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka využívá křemíkovo-uhlíkovou baterii s vyšší energetickou hustotou
  • Výdrž činí bez problémů i dva dny na nabití
  • Doplňování energie je přitom velmi rychlé, jak se můžete sami přesvědčit

Ačkoliv se nový Honor 200 Pro stále řadí do střední třídy, v některých oblastech se jedná o vyloženě vlajkový smartphone. Zaměřili jsme se proto na jeden z nejdůležitějších novodobých aspektů, kterým je nabíjecí výkon a také výdrž na nabití. Jak si novinka vedla v našem testu?

Velká baterie v útlém těle

Jednou z předností mobilu je nová křemíkovo-uhlíková baterie od Honoru, která má o 13 % více energie při zachování stejné velikosti. Článek či spíše články tak mají vyšší energetickou hustotu, což je důležité pro zachování rozumných rozměrů moderních smartphonů a zároveň prodloužení jejich výdrže. Tento nový typ baterie vyniká v situacích, kdy má nízké napětí. Zatímco standardní lithiová baterie v situaci, kdy klesne napětí na 3,5 V, již moc energie nenabídne, křemíkovo-uhlíková baterie má při 3,5 V o 240 % větší kapacitu, což vede k celkovému zvýšení kapacity. S kapacitou 5 200 mAh a energeticky efektivním čipsetem přitom není problém dosáhnout výdrže 2 dnů používání na plné nabití, což je velmi pěkná hodnota vzhledem k vysokému výkonu či velké obrazovce.

Výdrž smartphonu hraje jistě důležitou roli, pokud se však pohybujete v blízkosti elektrické zásuvky (či snad výkonné powerbanky), nemusí vás až tolik zajímat. Důvodem je implementace velmi rychlého 100W nabíjení, které umožňuje doplnit energii na několik dlouhých hodin či třeba rovnou celý den během pár minut. Za pouhé půl hodiny lze tak nabít kompletně vybitý telefon takřka na tři čtvrtiny kapacity baterie, což je skvělý výsledek, kterým se nemohou pochlubit ani mnohé regulérní vlajkové a také výrazně dražší smartphony.

Honor 200 Pro příjemně překvapil rovněž podporou 66W bezdrátového nabíjení. K takto výkonnému bezdrátovému doplňování energie je zapotřebí proprietární nabíjecí podložky, jinak se lze spolehnout na maximum standardu Qi, které činí 15 W. Zajímavostí je pak i podpora reverzního bezdrátového nabíjení, pomocí něhož lze doplnit energii chytrým hodinkám, jinému telefonu či třeba bezdrátovým sluchátkám.



Honor 200 Pro 512+12 GB

Rozměry163,3 × 75,2 × 8,2 mm, 199 g
DisplejAMOLED, 6,8" (2 700 × 1 224 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8s Gen 3,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB
Akumulátor5 200 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze