Honor 200 Pro zazářil designem, s konkurencí si jej nespletete

Honor 200 Pro zazářil designem, s konkurencí si jej nespletete
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Honor 200 Pro boduje snadno rozpoznatelným designem
  • Konstrukční zpracování je na špičkové úrovni
  • Honor 200 Pro stojí mezi vyšší střední třídou a vlajkovými smartphony

V redakci již pár dnů testujeme nejnovější přírůstek Honoru, model 200 Pro, který lavíruje mezi vyšší střední třídou a vlajkovými smartphony. Aby Honor na tuto skutečnost náležitě upozornil, rozhodl se výrazně zapracovat i na dílenském zpracování a designu, který se v záplavě „nudných plácaček“ stává snadno rozpoznatelným. V dnešním článku se zaměříme na to, co dělá z Honoru 200 Pro kousek, který si zaslouží vaši pozornost.

Modul fotoaparátu, který si nesplete

Hlavní dominantou zadní strany je inovovaný modul fotoaparátu, ve kterém se nachází hned trojice hlavních snímačů. Modul je velice výrazný a Honor 200 Pro se snadno odliší od konkurence, která se převážně snaží kopírovat iPhony, případně Samsungy. Honor zmiňuje, že se inspiroval Gaudího barcelonskou budovou „Casa Milà“, především kvůli symetrii a zaobleným křivkám. Zadní strana je matná, díky tomu vás nemusí trápit neustálé leštění.

Honor 200 Pro

Hra se světlem

K dispozici jsou hned dvě barevné varianty, námi testovaná černá (Black) a Moonlight White, jež zaujme efektním mramorováním. Tato barevná varianta je částečně lesklá, stále však dobře kamufluje otisky prstů.

Rámeček je plastový, díky čemuž se Honoru podařilo srazit hmotnost i u takto velkého zařízení pod hranici 200 gramů.

Přední strana je už obvyklejší, moderní smartphone má mít displej, který zaplňuje většinu přední části, a to se Honoru povedlo. Displej samotný je zakřiven ze všech čtyřech stran, hrany poté přímo navazují na rámeček zařízení. To je navíc velice tenké, i přes nasazení baterie s kapacitou 5 200 mAh se bavíme o tloušťce 8,2 mm.

Honor 200 Pro

Honor chválíme i za zvýšenou odolnost vůči vodě a prachu IP65. To znamená, že vůči prachu je nový Honor odolný zcela, je však odolný i vůči tryskající vodě, deště či „šplouchnutí“ u bazénu se tedy obávat nemusíte.

Technické parametry Honor 200 Pro 512+12 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce163,3 × 75,2 × 8,2 mm, 199 g, konstrukce: klasická
DisplejAMOLED, 6,8" (2 700 × 1 224 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 8s Gen 3,
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.3, NFC: ano
Operační systémAndroid 14
Akumulátor5 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostčerven 2024, 19 990 Kč