Zjistěte, v jakých zemích se vyrábí telefony Samsung

Víte, kde byl vyroben ten váš?
Zjistěte, v jakých zemích se vyrábí telefony Samsung
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ve kterém státě se vyrábí nejvíc smartphonů Samsung za rok?
  • Společnost provozuje hned několik továren po celém světě

Samsung je v současnosti největším výrobcem smartphonů na světě, který má ve svém širokém portfoliu jak prémiové modely Galaxy S, tak cenově dostupnou nižší/střední třídu Galaxy A. K výrobě přitom dochází v několika zemích po celém světě. A protože se jedná o v ČR velmi populární značku, je dobré vědět, o které státy se jedná.

Jižní Korea

Jelikož je Samsung jihokorejskou společností s velmi dlouhou tradicí, nabízí se jako první právě tato země. Zde by mělo docházet z velké části k vývoji. Pokud se řadíte mezi nadšené fanoušky značky, rozhodně byste měli navštívit i Samsung d'light v Soulu ve čtvrti Gangnam. Co se týče samotné produkce, nehraje však Jižní Korea příliš velkou roli a typicky se zde vyrábějí dražší (například ohebné) telefony. Z celkového počtu vyrobených smartphonů Samsung má jít podle sammobile.com o méně než 10 %. Zde vyrobené smartphony jsou také logicky určeny primárně pro lokální trh.

Brazílie

Továrna Samsung v Brazílii byla otevřena již v roce 1999 a zaměstnává více než 6 000 zaměstnanců. Zároveň se jedná o místo, odkud putují smartphony Samsung do všech zemí Latinské Ameriky. Výroba v Brazílii, která má vysoké dovozní clo, zároveň umožňuje nabízet na produkty na tomto trhu přívětivé ceny.

Indonésie

Továrna v Indonésii otevřela v roce 2015 a vyrábí zhruba 800 000 kusů smartphonů ročně za účelem uspokojení lokální poptávky.

Indie

Továrna v Indii, konkrétně ve městě Noida nacházejícím se ve státě Uttar Pradesh, je zodpovědná za výrobu zhruba 120 milionů smartphonů ročně, zároveň se však jedná i o největší továrnu určenou k výrobě smartphonů na světě. Většina výroby míří na lokální trh, z Indie jsou však některé modely dále posílány i na trhy v Evropě, Africe nebo Západní Asii.

Vietnam

Pokud jste koupili Samsung na našem trhu, pravděpodobně byl vyroben ve Vietnamu. Samsung zde provozuje hned dvě továrny, které vyrábí smartphony, tablety a wearables zařízení s celkovým objemem okolo 120 milionů kusů za rok. Kromě Evropy míří vyrobené produkty také do Severní Ameriky.

Čína

V letošním roce Samsung uzavřel poslední zbývající továrnu v Číně, přičemž od roku 2019 zde nevyráběl žádné telefony. Dříve Samsung provozoval dvě továrny, ovšem poptávka po telefonech jihokorejského výrobce na tomto trhu byla údajně tak nízká, že nedávalo smysl zde smartphony dále vyrábět.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze