Desktopové OneDrive nabídne selektivní synchronizaci

aktualizováno
5
Desktopové OneDrive nabídne selektivní synchronizaci
  • Přistupujete ve Windows 10 na cloudové úložiště OneDrive přes Průzkumník?
  • Abyste tam viděli všechny své online soubory, dosud jste si je museli kompletně stáhnout do počítače
  • V podzimní aktualizaci přibude funkce, díky níž se požadované soubory stáhnou teprve tehdy, až je budete potřebovat

Aktualizováno 16. 6. 2017

Jak nás doplnil bystrý čtenář, stažení veškerého online obsahu z OneDrive lze předejít určením, které vybrané soubory si přejete synchronizovat s počítačem. V takovém případě se však v Průzkumníku nikterak nezobrazí ty, které si takto v aplikaci OneDrive nenastavíte.

Původní text z 15. 6. 2017

Uživatelé Windows 8 si určitě vzpomenou na práci se soubory OneDrive v Průzkumníku. Ve složce jste sice viděli všechny soubory v cloudu, ale ty se fakticky stáhly teprve až tehdy, kdy jste s nimi chtěli pracovat. S příchodem Windows 10 tato možnost zmizela a veškeré soubory nebo rovnou celé složky bylo zapotřebí dopředně stáhnout do počítače, i když jste je třeba momentálně nepotřebovali.

Nyní se ale v předběžném sestavení Windows 10 objevil v rámci desktopového OneDrive tzv. On-Demand Sync, tedy možnost synchronizace na požádání. To znamená, že v Průzkumníku sice stejně jako dosud uvidíte všechny soubory, které máte v cloudu Microsoftu, ale půjde opět jen o jakési zástupce, protože reálně se do PC stáhnou, až když je budete chtít otevřít. Kliknutím pravým tlačítkem na složku či soubor určíte, zda si přejete stálou synchronizaci. Tuto funkci jistě uvítají zejména uživatelé levnějších tabletů, kde jsou mnohdy omezení na pouhé 32GB uložiště.

Běžní uživatelé se mohou na novou funkci těšit v rámci druhého Creators Updatu, který má dorazit na podzim.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroj: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Zaujímalo by ma ako je to v prípade že mám v PC nainštalované podobné úložisko napr aj google drive keď mi napadne vírus PC napadne aj tieto priečinky? Pretože ako záloha to je fajn ale ak sa mi má do záloh dostať aj hrozba tak to radšej cez web.
MilanDka
Zdravím. Nevím jak vy, ale já osobně OneDrive využívám (placeně) již delší dobu a rozhodně nemám v NB - v One Drivu vše co na serveru. Ono to lze nastavit přímo v aplikaci OneDrive, které složky se synchronizovat mají a které ne - resp. které složky se mají ze serveru stahovat a zobrazovat v PC. Sice je to jen částečné řešení toho, co nabídne update ale myslím si že většině uživatelů to stejně stačí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze