ZenWatch 2 naživo: Asus má hodinky s desítkami kombinací

2

Na veletrhu Computex na Taiwanu představil Asus jak nový telefon, tablety a další novinky, tak i druhou generaci svých chytrých hodinek ZenWatch s Android Wear. Nově jsou k dispozici ve dvou velikostech, třech typech těla a třemi typy pásků s desítkami rozdílnými designy. My jsme nové hodinky vyzkoušeli přímo na tiskové konferenci v Taipei.

ASUS ZenWatch 2

Asus následuje Apple a druhou generaci ZenWatch nabízí také ve dvou variantách, stručně řečeno v pánské s 22mm páskem a dámské s užším 18mm páskem a samozřejmě i menším tělem. Větší ZenWatch 2 v podstatě výbavou kopírují první generaci, displej má stejnou úhlopříčku i parametry, také hardwarová výbava se takřka nezměnila, i když o ní ještě Asus moc nemluvil a může se ještě mnohé změnit, než v září hodinky dorazí na trh.

ASUS ZenWatch 2 – první dojmy z Computex 2015

Menší verze je subtilnější, má také o poznání menší displej, v poměru k tělu ještě menší, než základní verze. Kolem displeje menší varianty je opravdu hodně volného místa a nevypadají už tak stylově. Hodinkám ale elegance stále neschází a představují jedny z nejhezčích Android Wear vůbec. „Hodinkovému vzhledu“ nyní pomáhá i korunka na pravé straně, která u předchozích ZenWatch chyběla. Nelze s ní otáčet a má stejnou funkci, jako na jiných Android Wear hodinkách, stiskem je tedy aktivujete a delší stisk vykoná požadované akce.

Zatímco funkcemi se zatím Asus příliš nechlubil, stylovou stránku prezentoval s vervou. Každá velikostní varianta může mít tři různé barvy těla – růžové zlato, černé a stříbrné. K dispozici potom bude trojice vyměnitelných pásků, přičemž si budete moci vybrat z gumy, kůže nebo kovu s tím, že pro každou variantu bude k dispozici mnoho designů. Nakombinovat si tak budete moci skutečně ty své a k vidění byly ryze dámské s červenými koženými pásky, i velmi elegantně usedlé pánské s hnědým páskem nebo celé černé. Vkusné jsou i odlišné designy pásků u obou velikostí, například ty dámské mají zcela jiný design kovového pásku, také kožený má decentní stříbrné doplňky. Design tedy hraje u nových ZenWatch prim a povedly se. Edice Swarovski, která bude uvedena později, pak posune styl ještě na vyšší úroveň.

ASUS ZenWatch 2

Novinkou je také nová nabíjecí kolébka, která je zároveň externí baterkou. Ta dokáže prodloužit výdrž hodinek až dvojnásobně a i s ní lze hodinky v případě nutnosti nosit. Koncept je tedy podobný, jako u hodinek Samsung Gear S, jen s tím rozdílem, že většího korejského konkurenta si s kolébkou už na ruku opravdu nevezmete. Oproti první generaci se u ZenWatch 2 zlepšila i odolnost proti vodě i prachu na IP67.

O hodinkách jste si mohli přečíst více v našem druhém dnešním článku. Hodinky by se na evropském i českém trhu měly objevit v průběhu září 2015. Cena by měla být, alespoň u základních verzí, podobná, jako u současné generace Zenwatch.

Technické parametry ASUS ZenWatch 2 WI501Q

Kompletní specifikace
Konstrukce49 × 41 × ? mm, 46 g, odolnost: IP67
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,63" (320 × 320 px), tvar: hranatý
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetCPU: 2×1,6 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor380 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnostzáří 2015, ?
Diskuze ke článku
asd
a prodávat se budou kdy ? za rok ? za dva ? tak jak to funguje u Asusu ? v lednu představili super foun ZenFone Zoom - kde je jeho konec? a nejlepší verze ZenFone 2 jsou kde ? ty slabé zenfone 2 sračky, co prodává mironet si nechte............

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze