Asus ZenWatch 2 oficiálně: dvě velikosti a několik barev

6

Asus představil druhou verzi svých chytrých hodinek s označením ZenWatch. Nová verze bude dostupná hned ve dvou velikostech, existovat budou tři barevné varianty i doplňkový ocelový pásek. Po designové stránce se liší především menší verze hodinek, která působí více zakulaceným dojmem a bude se tak perfektně hodit na dámské zápěstí.

Asus dnes v rámci konference Computex 2015 představil druhou generaci svých chytrých hodinek ZenWatch, a to hned ve dvou verzích, které se budou lišit jak velikostí, tak také vzezřením. Existovat budou i 3 barevné varianty, mezi doplňkovým příslušenstvím nebude chybět ani ocelový pásek.

Asus ZenWatch 2

Design

U chytrých hodinek jde samozřejmě také o design, ten Asus vylepšil kovovou korunkou, která se nachází na pravém boku hodinek a bude sloužit pro ovládání systému. Korunka v případě Android Wear zařízení není novinkou, přesto se jedná o zajímavost navíc, která ještě více přiblíží vzhled klasickým hodinkám. Po designové stránce se bude lišit především menší z obou variant, která bude více zakulacená a hodit se tak především na dámské zápěstí. Větší verze nabídne rozměry 49 × 41 milimetrů, menší varianta pak 45 × 37 milimetrů. Lišit se bude také velikost pásku, u větší verze se bude jednat o standardní 22milimetrový úchyt, u menší verze pak bude pásek 18milimetrový.

Asus ZenWatch 2

U obou variant bude k dispozici hned několik pásků z různých materiálů dle preferencí daného uživatele (kůže, guma, kov). Asus bude dále rozlišovat kožené řemínky na standardní a premium verzi, ocelové pásky budou rovněž k dispozici ve třech barvách. Celkem takto bude k dispozici 18 různých pásků, variabilita je tedy předem zaručena. Bez zajímavosti jistě není ani spolupráce společností Asus a Swarovski, dámy se tak jistě mohou těšit na nejrůznější designové pásky. Jak jsme již zmínili, k dispozici budou hned 3 barevné varianty, a to stříbrná, bronzová a růžové zlato.

Asus ZenWatch 2

A uvnitř?

Uvnitř druhé generace Asus SmartWatch nalezneme aktuálně nejnovější operační systém Android Wear ve verzi 5.1.1 Lollipop, který opravuje uživatelské prostředí, vylepšuje gesta a umožňuje snadněji spouštět aplikace. Asus zapracoval také na dalších funkcí, chybět tedy nebudou speciální fitness aplikace, k dispozici bude také speciální nástroj Watch Face Land pro vytváření vlastních watchfaces, respektive ciferníků dle preferencí daného uživatele. Ze zajímavých aplikací dále můžeme zmínit vzdálený hledáček (Enhanced Remote Camera), kdy displej hodinek poslouží jako hledáček pro fotoaparát integrovaný v propojeném smartphonu.

Jistě vítanou novinkou je také nový způsob nabíjení. Místo speciálního nástavce, který byl zapotřebí u modelu první generace se novinky nabíjení bezdrátově, což je dle slov Asusu nejenom efektivnější metoda, ale také rychlejší.

Srovnání variant

Specifikace Asus ZenWatch 2 WI501Q ASUS ZenWatch 2 WI502Q
Procesor Qualcomm Snapdragon Qualcomm Snapdragon
Operační systém Android Wear 5.1.1 Android Wear 5.1.1
Technologie zobrazení AMOLED AMOLED
Displej zakřivený Gorilla Glass 3 zakřivený Gorilla Glass 3
Nabíjení bezdrátové – magnetické bezdrátové – magnetické
Odolnost IP67 IP67
Barevné varanty stříbrná, bronzová, růžové zlato stříbrná, bronzová, růžové zlato
Řemínek 22 milimetrů 18 milimetrů
Rozměry 49 × 41 mm 45 × 37 mm

Dostupnost

Cena hodinek by měla být zhruba stejná, jako v případě první generace, dostupnost na globálním trhu se odhaduje na září. Druhá generace hodinek by se už konečně měla dostat oficiální formou i na tuzemský trh.

Technické parametry ASUS ZenWatch 2 WI501Q

Kompletní specifikace
Konstrukce49 × 41 × ? mm, 46 g, odolnost: IP67
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,63" (320 × 320 px), tvar: hranatý
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetCPU: 2×1,6 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor380 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnostzáří 2015, ?

Zdroje: androidcentral.com, press.asus.com

Diskuze ke článku
Pascal
Budou hodinky kompatibilni s iPhonem?
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Bezdrátové nabíjení zřejmě nebude, na zádech mají piny. Divím se, že se neřeklo nic to té obří spekulované výdrži 4 dní.
Alf
je to zoufalé, všechny firmy představujou kdejaký hodinky a přitom na trhu jsou jiné čínské zkopírované hrůzy a samkšunt se sony. kde jsou ty všechny hodinyk co byly představované ze začátku roku ???? nedělám si iluze o to, že ASUS tyhle dá na trh tak za půl roku či rok, kdy už bude zájem o zcela něco jiného.........

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze