Závody v nabíjení nekončí. Xiaomi představilo 300W nabíjení

14
Závody v nabíjení nekončí. Xiaomi představilo 300W nabíjení
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nabití telefonu se 4 100mAh baterií zabere 5 minut
  • Reálný výkon se k hranici 300 W jen přibližuje

Závody v rychlosti nabíjení mobilních telefonů neutichají ani letos. Prozatím drží prvenství Realme s výkonem 240 W, které již dokonce dostalo i do finálního modelu GT Neo 5. Tento telefon nabijete za necelých 10 minut, avšak zdá se, že v budoucnu se telefony na nabíječkách zdrží jen několik minut. Xiaomi, konkrétně jeho značka Redmi, na weibo.com prezentuje 300W nabíjení.

Jak můžete vidět i z videa v tomto článku, pomocí 300W drátového nabíjení se telefon může nabít i za pouhých 5 minut. Vše je demonstrováno na Redmi Note 12 Pro+ s upravenou baterií o kapacitě 4 100 mAh. Na 50 % to nabíječka stihla za pouhé 2 minuty a 11 vteřin. Kromě času můžeme vidět i výkon nabíjení, který proklamovaných 300 W nikdy nedosáhne. Během nabíjení vystoupá na 290 W. Ke konci nabíjení dochází samozřejmě k rychlému poklesu dodávaného výkonu, avšak i v samotném závěru jde o hodnotu přesahující 60 W.

Xiaomi Redmi

Výrobce vyzdvihuje, že dobíjecí adaptér je i přes nárůst výkonu nadále poměrně malý. Dostalo se také na zhruba 50 bezpečnostních senzorů, které hlídají rychlé nabíjení tak, aby vše proběhlo hladce. Kdy se dočkáme telefonu s takto rychlým nabíjením, to zatím nevíme.


Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
300W je už zbytečnost, 100W stačí, ale chápu prostě s toho těží.. Ale dnes už to Aku neublíží.. ale prosím příští rok chci závod v co nejvíce mAh.. třeba 7000mAh, vím že se výdrž zlepšila díky S8 gen 2 ale víc je líp přeci..
O. D.
O. D.
A Baterie vydrží tak půl roku ne? :D
Pc Wifi
Pc Wifi
jak je to s kompatibilitou v ramci jinych znacek ? 120W nabijecka Xiaomi sice ma psano na sobe i 9V/3A, ale S21FE se zjevne nabiji jen zakladnimi 5V/3A. To je hnus velebnosti. Jen tise doufam, ze EU neslavi jak zavedou jednotny standart USB-C, ale hlavne podpora mezi jednotlivymi vyrobci v ramci PD. No a nutno opet podotknout, ze 2 nejvetsi vyrobci si sve pozice udrzuji i kdyz chrasti max 45W :o)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze