Z Redmondu byl tiše vypuštěn Windows 8.1 Update 3

11

Již dříve Microsoft oznámil plán větších aktualizací pro Windows 8.1, které budou vypuštěny v tomto roce. Nyní jsme se dočkali již třetí z těchto aktualizací, ovšem z Redmondu neznějí chvalozpěvy, spíše naopak, Redmond mlčí.

Windows 8.1 Update 3, nebo chcete-li November update, je poslední z plánovaných aktualizací pro Windows 8.1. První aktualizace Update 1 přinesla poměrně mnoho vylepšení, ovšem Update 2 nikoliv. V druhé aktualizaci měla původně být nabídka Start, která je nyní ve Windows 10, ale nakonec přinesla jen nové možnosti pro touchpad a opravila několik systémových chyb.

Windows 10 a Windows 8.1

Třetí aktualizační balíček pro Windows 8.1 obsahuje o něco málo více vylepšení než přinesl ten druhý, pojďme se tedy podívat na to, co obsahuje.

  • Opravené jazykové sady
  • Vylepšené zabezpečení
  • Podpora pro nejnovější hardware
  • Vylepšená podpora pro webové tiskárny
  • Zlepšení výkonu virtuálních clusterů
  • Vylepšená ovladatelnost
  • Přidána podpora pro počítače, které mají šifrování disku třetích stran (upgrade na Windows 8.1 je nyní mnohem snazší)

Aktualizace je dostupná jak pro x86-64 platformu, tak i pro platformu ARM, čili Windows RT. Nyní však máte dvě možnosti, buď si počkat, než dorazí aktualizaci skrz distribuční kanál Windows Update nebo si můžete balík stáhnout okamžitě ze stránek Microsoftu. Pokud máte Windows RT, tak si musíte počkat na aktualizaci z Windows Update.

Zdroje: support.microsoft.com

Diskuze ke článku
Chuy
Nainstalilo se mi to včera. Moje myš je trochu neklidná při pařbě, jinak nic nepozoruju. Balík měl nějak kolem 725 MB.
?
Vyplati se instalovat Win 10jako hlavni OS ? nebo mam radeji cekat do leta ?
Z
Pozor při aktualizaci na W 8.1, když je nainstalován Avast. Počítač nelze vypínat, restartovat a velice se zpomalí. Pokud chcete aktualizaci instalovat, nejdříve odinstalujte Avast a zatím se ho nepokoušejte po instalaci aktualizace vracet zpět, než bude problém vyřešen. Bohužel u mne se projevilo i viditelné zpomalení vypínání a zapínání počítače a načítání složek. Takže jsem aktualizaci prozatím odinstaloval. K problému info např. https://forum.avast.com/index.php?topic=160717.0 a na mnoha dalších stránkách po zadání do vyhledávání čísla aktualizace KB3000850.
Jiří Forman
Jiří Forman
Uz stahuju. Jsem zvedav, jestli MS konecne opravil problem s daleko vyssi spotrebou baterie po update z Win 8 na 8.1.... predpokladam, ze ne, ale za zkousku nic nedam (v changelogu to neni :( )

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze