Xperie již nebudou divizí Sony. Výrobce je vyčlení do dceřiné společnosti

10
Xperie již nebudou divizí Sony. Výrobce je vyčlení do dceřiné společnosti
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sony oznámilo oddělení části s televizemi, telefony a audio výrobky do nové společnosti Sony Electronic Corporation
  • Stane se tak takřka přesně rok po předchozí změně v uspořádání

Takřka na den přesně před rokem jsme vás informovali o tom, že zaniká divize Sony Mobile. Japonský výrobce se v loňském roce rozhodl, že divizi mobilních telefonů sloučí s divizemi pro audio, kamery a televize. Nově vzniklá divize Electronics Products and Solutions však sotva sfoukla pomyslnou první svíčku na narozeninovém dortu a už končí také.

Sony na svých stránkách oznámilo, že počínaje 1. dubnem 2020 zakládá novou dceřinou společnost zvanou Sony Electronic Corporation. Bude fungovat zřejmě více samostatně a lze se domnívat, že za tímto krokem stojí snaha Sony o to, aby své produkty v oblasti elektroniky dostalo opět do popředí. Není totiž tajemstvím, že například prodejní výsledky Xperií v posledních letech vykazují setrvalý pokles. Pro běžného zákazníka se však touto změnou v zásadě vůbec nic nemění.

Diskuze ke článku
End
A tím si myslí že Sony pomůže? Doufám že jo, ale takové změny asi ne, chtělo by to víc než jen změnu jména divize.
Marduck
Takze defakto vyjmuli kamery jako jasne nejvydelecnejsi segment a na jich misto k televizim a audiu dosadili prodelecne telefony a pro tento trojblok zalozili dcerinou spolecnost. Vrcholovemu managementu nerozumim, ale uplne dobrym dojmem to na me nepusobi..
Mara Studna
Mara Studna
To jsem tedy nějak nepochopil,no snad ví,co činí.
St
Snad to nějak pomůže. I když se bojím, že ne. Místo, aby vymýšleli nějaké brikule, stačilo by vzít rozum do hrsti a nasadit rozumné ceny. Zvláště v době, když někteří čínští výrobci už neví, co by za ty své telefony chtěli. A hlavně naučte své telefony pořádně fotit. Je smutné, že konkurence dokáže ze stejného fotočipu dostat podstatně více než samotné Sony. Navíc Sony je špičkový výrobce foto i video techniky, tak proč sakra není výrobce špičkových fotomobilů?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze