Xiaomi u chystané řady 13T zlepší softwarovou podporu. Vyrovná se Samsungu?

1
Xiaomi u chystané řady 13T zlepší softwarovou podporu. Vyrovná se Samsungu?
Fotografie: Xiaomi
  • Distribuce bezpečnostních aktualizací potrvá 5 let
  • Poslední velkou aktualizací by měl být příchod Androidu 17

Xiaomi včera slovy generálního ředitele Lei Juna potvrdilo, že 26. září představí očekávanou řadu 13T, což bude pravděpodobně duo nových telefonů na vrcholu vyšší střední třídy. Do té doby nám zbývají ještě necelé tři týdny, avšak to výrobci nebrání na chystané novinky postupně lákat.

Ředitel komunikace Xiaomi Daniel Desjarlais na sociální sít X oznámil, že se řada Xiaomi 13T bude moci těšit na velmi příkladnou softwarovou podporu. Výrobce plánuje 4 roky velkých aktualizací systému Android a 5 let aktualizací bezpečnostních záplat. V praxi to znamená, že chystané modely obdrží 4 verze Androidu, a to počínaje verzí 14. Jako poslední by tak měly získat Android 17. V případě záplat se podpora natáhne do roku 2028.


Oproti loňskému roku a mobilům Xiaomi 12T a Xiaomi 12T Pro výrobce protáhl podporu o rok, což je vítané. V tomto ohledu navíc Xiaomi dotáhlo Samsung, ačkoliv ne tak docela. Samsung tuto dlouhou podporu nabízí i u levnějších přístrojů a navíc ji u přístrojů vyšších řad dávkuje každý měsíc, zatímco Xiaomi vydává, alespoň prozatím, bezpečnostní záplaty v dvouměsíčním cyklu.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Tak ceny by měli být 650 euro a 999euro v EU, 999Euro za 1TB a 16GB RAM, vypadá to že Pro verze bude v EU jen ta nejvyšší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze