Xiaomi se chystá na příchod HyperOS. Tentokrát ukázalo nové logo

Kdy se ho dočká váš mobil?
5
Xiaomi se chystá na příchod HyperOS. Tentokrát ukázalo nové logo
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nový systém se bude šířit společně s Androidem 14
  • První telefony od Xiaomi obdrží HyperOS v 1. čtvrtletí roku 2024

Chytré telefony vznikající pod taktovkou Xiaomi mají v posledních 10 letech společnou věc v podobě nadstavby MIUI. Zdálo se, že na tom výrobce nebude nic měnit. Jak se ale říká, vše jednou končí a s MIUI se pomalu loučíme. Na podzim letošního roku čínský výrobce prezentoval nový operační systém HyperOS, který MIUI postupně nahradí. Sluší se říci, že HyperOS je celým operačním systémem pro potřeby nejen mobilních telefonů, ale také chytrých hodinek či automobilů. Na čínském trhu by tak měly modely Xiaomi nahradit vlastně celý Android. V případě globálních trhů tomu však bude trochu jinak. HyperOS ve verzi 1.0 bude založen na nejnovějším Androidu 14, který byl představen letos v říjnu.

Xiaomi aktuálně odhalilo oficiální logo nové platformy HyperOS. Představení proběhlo skrze oficiální kanál na sociální síti X. Můžeme vidět, že logo je vcelku jednoduché a spíše slouží jen jako doplněk k názvu, kdy využívá i identický odstín modré.


Uživatele však více bude jistě zajímat, kdy se konečně dočkají aktualizace, protože Xiaomi v tuto chvíli vlastně u mnoha modelů váhá s příchodem Androidu 14. Naštěstí již došlo alespoň k nastínění pomyslného jízdního řádu aktualizací. Vše vypukne během 1. čtvrtletí roku 2024, kdy se aktualizace s HyperOS a Androidem 14 objeví na modelech Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Xiaomi Pad 6 a Poco F5.

Xiaomi

Přesnější termín vypuštění aktualizace bohužel není znám, stejně jako kdy se dočkají další modely, které například Xiaomi uvedlo na trh letos. Je však pravděpodobné, že proces zavádění inovované nadstavby zabere nějaký čas a Xiaomi letos nebude usilovat o to, aby vše stihlo jako první. Připomeňme, že HyperOS je založen na Android Open Source Project (AOSP) a debutoval v Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro, kterých bychom se měli v příštím roce dočkat.

Diskuze ke článku
Owl 81
Owl 81
12T už ho má víc jak týden a 13 PRO ho dostalo včera. Článek trochu s křížkem po funuse. Tyhle údaje byli k mání už před 3 týdny včetně road mapy na správných zahraničních serverech.
Pc Wifi
Pc Wifi
Naposledy upraveno: 29. 12. 2023 08:33
13T obdrzelo pred 2 dny... to nevypada na Q1/24 :o))) Velikostne 5,3GB, zadny prcek, udajne to je nejaka predfinalni beta... takze nezbyva nez doufat ze s minimem chyb. No uvidime...

Prijde mi to jine asi jako Andr 13 vs 14 na Samsungu... sem tam zmeny ale podstatne fakt ne, nebo ne az tak viditelne.

apropo, stacilo sledovat patricne forum, kde je vypusteni zname uz 5 dnu pro CZ region... autor si faq moc prace nedal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze