Xiaomi Redmi 2 oficiálně: novinka s 64bitovým procesorem a LTE

18

Pokud je nějaký model úspěšný, je hned jasné, že se dočká svého nástupce. No a taková chvíle právě dnes nastává u Xiaomi, které představilo druhou řadu veleúspěšného modelu Xiaomi Redmi. Výrobce se rozhodl jít cestou modernizace a novinek tak není málo. Navíc si stále zachovává příznivou cenu.

Již více než před rokem jsme byli svědky vypuštění první generace Xiaomi Redmi. Tehdy měl ještě název Red Rice, později však výrobce změnil název právě na Redmi. Telefon potěšil svým poměrem ceny a výkonu a v naší recenzi si vedl velmi dobře. Už tedy začínal být nejvyšší čas na nástupce, který by přinesl kromě novějšího procesoru i nějaké funkce navíc. To se nyní také stalo a na scénu přichází Xiaomi Redmi 2.

Xiaomi Redmi 2: oficiální fotografie

Výrobce se nepouštěl do přílišných změn a máme tu například stejný, 4,7palcový displej s HD rozlišením. Také v oblasti fotoaparátu se velkých změn nedočkal a disponuje opět 8Mpx snímačem s přisvětlovací LED diodou. Polepšila se však přední kamerka, která nově nabízí rozlišení 2 Mpx. Také baterie si trochu přilepšila, a to na 2 200 mAh.

Xiaomi Redmi 2

Hlavní změny se však udály uvnitř. Procesor od MediaTeku totiž nahradil mnohem modernější Qualcomm Snapdragon 410, čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz s 64bitovou architekturou. Dalším vítaným zlepšením je také podpora rychlých sítí LTE. Ty navíc můžete využívat hned na obou SIM kartách, telefon je totiž Dual SIM. Dále se vylepšovalo v oblasti operačního systému, Redmi 2 nově běží na Androidu 4.4 KitKat s nadstavbou MIUI 6. Zbylé specifikace jako 1 GB RAM, 8 GB vnitřní paměti nebo podpora paměťových karet do kapacity 32 GB už zůstaly nezměněny.

Xiaomi Redmi 2

Xiaomi Redmi 2 bude dostupné hned v několika barevných variantách, a sice bílé, tmavě šedé, světle žluté, zelené a růžové, vybrat by si tedy měl opravdu každý. V Číně je již možnost si telefon předobjednat za 699 yuanů (cca 2 600 Kč bez daně) a prodej začne 9. ledna. Bohužel však zatím nejsou známé žádné informace o globální dostupnosti, můžeme tedy jen doufat, že se tento zajímavý kousek podívá i k nám.

Technické parametry Xiaomi Redmi 2

Kompletní specifikace
Konstrukce134 × 67,2 × 9,4 mm, 133 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:02 hodin
Dostupnostleden 2015, 5 499 Kč

Zdroje: fonearena.com, en.miui.com, mi.com

Diskuze ke článku
doe
myslíte že to LTE bude podporovat frevenci tady v ČR? (O2)
michal
zabili to s iba 1gb ram.. niekedy robil xiaomi spičkove telefony za primerane ceny..teraz sa snazi robit priemerne telefony za priemerne ceny... co uz robi dost inych vyrobcov...bohuzial...toto zachrani uz len velmi nizka cena.. otazna este podpora LTE pasiem... u mna celkom prepadak
zogula
To už je lepší volba v čínských předobjednávkách za podobnou cenu Meizu M1Note
FuckinFreak
Piste aspon s podporou cinske lte. Takhle je to zavadejici. Toto lte si u nas muzeme vetknout...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze