Xiaomi Mi3 se dostane na trh 15. října. Zatím jen verze s Tegra 4

13

Xiaomi MI3 bezesporu patří mezi nejočekávanější mobilní telefony tohoto roku. Jak už je totiž u čínského výrobce zvykem, umí nabídnout velmi dobře vybavené přístroje za poměrně nízké ceny. Nový model se již brzy začne prodávat, je v tom ale menší háček.

Zahájení prodeje Xiaomi MI3 se plánuje už na příští úterý 15. října, jak potvrdil jeden ze spoluzakladatelů úspěšné firmy. Problém je v tom, že se bude jednat pouze o variantu s čipsetem Tegra 4 od nVidie, speciálně upraveným pro potřeby čínské TS-CDMA sítě. Telefon by si tedy s našimi GSM a nebo například ani s americkým standardem CDMA zkrátka nerozuměl.

Xiaomi Mi3

Jak už možná víte, výrobce začátkem září na představovací akci potvrdil, že bude prodávat také variantu modelu MI3 s SoC od Qualcommu, konkrétně vrcholným modelem Snapdragon 800 MSM8974AB , který je mimochodem ještě o něco výkonnější, než klasický MSM8794, který v současnosti používá většina výrobců nejlepší telefony, zvláště z hlediska výkonu grafického.

TIP! Překvapivý přestup: Hugo Barra odchází z Googlu do Xiaomi

Zdroje se ale různí v tom, kdy by se tato varianta mohla začít prodávat. Optimistické odhady hovoří o zahájení prodeje ještě před vánoci na konci listopadu. Ti střízlivější ale hovoří až o začátku příštího roku 2014. Za poměrně velkým zpožděním varianty s Qualcommem prý může být právě vylepšená verze Snapdragonu 800. Každopádně toto berte jako spekulace. V následujících týdnech a měsících pro vás situaci budeme sledovat a o všech novinkách ohledně Xiaomi MI3 budeme informovat.

Technické parametry Xiaomi Mi3

Kompletní specifikace
Konstrukce144 × 72 × 8,1 mm, 141 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 080 × 1 920 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor3 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:52 hodin
Dostupnostúnor 2014, 8 500 Kč

Zdroje: gizchina.com

Diskuze ke článku
Andreas Deutscher
Andreas Deutscher
Jelikož jeden už něco zažil, tuší, že dřív než v lednu se svým, předobjednaným a zaplaceným Mi3, nesetká. :-(
Lucas
No tak zrovna něco s tegrou si koupí jen velký dobrodruh, výkon předešlých generací mluví za vše. Jen sem myslel, že přístroj bude menší takhle je to zase kraksna až hanba. Bude k dostání někde u nás, cena za kterou ji nabízí třeba mironet je směšná.
satsatik
Kdybys četl tak Tegra je pro Čínský trh, pro nás Snapdragon, vzhled, asi tak mě se líbí, připomíná mi nokii, ale každému se líbí něco jiného, měl jsem Xiaomi MI2S 32 GB a paráda naprosto bez problémů, prodal jsem ho a předobjednal MI3 a klidně do ledna počkám, prostě po zkušenostexh s MI2S nemám strach, že by s MI3 měl být problém, předtím jsem měl Nokie a Samsungy a taky v pohodě, ale Xiaomi nabízí za málo peněz hodně muziky :)
satsatik
Nevím, ale 500 dolarů s dopravou není zas tak moc za 64 GB verzi, Galaxy S4 je trochu za jinou cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze