Překvapivý přestup: Hugo Barra odchází z Googlu do Xiaomi

5

Viceprezident produktového managmentu pro Android, Hugo Barra, opouští po mnoha letech svou pozici a vydává se vstříc novým zkušenostem. Ty stávající hodlá zužitkovat u čínského výrobce Xiaomi, kam právě od Googlu míří.

Hugo Barra nastoupil do Googlu v roce 2008 a vydržel u této společnosti více než 5 let. Začínal v podstatě jako obyčejný zaměstnanec a postupně se dostal na místo ředitele a později na poslední pozici viceprezidetna managmentu operačního systému Android. Jeho poslední velkou událostí, kterou s Googlem absolvoval, bylo představení druhé generace tabletu Nexus 7, které proběhlo minulý měsíc.

Hugo Barra

Novým působištěm Hugo Barra bude čínská společnost Xiaomi, ve které bude působit na pozici viceprezidenta mezinárodního obchodního rozvoje. To by čínskému výrobci mohlo výrazně pomoc, neboť v těchto ohledech je zatím spíše nezkušený. Samotný Barra se ke svému odchodu vyjádřil na sociální sítí Google+: „Po téměř pěti a půl letech u Google, kdy jsem byl tři roky členem Android týmu, což byla mimochodem ta nejúžasnější skupina lidí, se kterou jsem kdy pracoval, jsem se rozhodl začít novou kariérní kapitolu.“

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Šimon Vobruba
Šimon Vobruba
Pokud zaměstnali někoho podobného pro mezinárodní obchodní rrzvoj, mohlo by to znamenat rozšíření prodeje i mimo čínu, ne?
Jan Gromanoza Yennekovicz
Jan Gromanoza Yennekovicz
O Xiaomi bude este pocut :)
Pavel
Idealni by bylo, kdyby se tyhle stihacky od Xiaomi staly referencnimy Google smartphony s jeho logem na zadech.
Bohuslav Kaleta
Bohuslav Kaleta
Naposledy upraveno: 31. 8. 2013 06:38
Dovolím si nesouhlasit. Čínské stíhačky to nejsou, když na telefonu Mi2A, který má giga RAM, zůstává po spuštění 70 MB volných. To to je odladěný systém? A co se týče expanze, telefon který nyní v oficiálním Xaomi eshopu seženete za necelých 10 tisíc (Mi2S), kolik asi bude stát u nás v Evropě? Promiňte, ale to si radši koupím HTC One.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze