Xiaomi Mi 6: lákavý vzhled a chybějící jack konektor

38
Xiaomi Mi 6: lákavý vzhled a chybějící jack konektor
  • Stylový vzhled spoléhá na tenkou konstrukci a hodnotné materiály
  • Po kapotou se nachází extra výkonný procesor Snapdragon 835
  • Xiaomi také nasazuje stereo reproduktory či odolnost proti polití

Čínské Xiaomi dnes na tiskové konferenci představilo zbrusu novou vlajkovou loď Mi 6, která je přímým následovníkem modelu Mi 5. Novinka navazuje na designový směr, který výrobce nastavil a posouvá jej opět o kousíček dál. Působivá kombinace skleněných ploch a kovového rámu je vypilována k dokonalým tvarům. Zakřivené skleněné plochy se objevují na obou stranách, díky čemuž telefon takřka postrádá jakékoliv ostré rohy.

Xiaomi se připojilo k Lenovu, HTC či Applu a v případě modelu Mi 6 odstranilo klasický 3,5mm jack konektor.
Xiaomi Mi 6

Za povšimnutí rovněž stojí anténní předěly, které se zejména u modré varianty tváří velmi nenápadně. Xiaomi se rovněž částečně připojuje k ostatním výrobcům a novinku nerozhází polití vodou či déšť. Nejedná se tedy o pravou odolnost proti vodě a prachu, avšak při polití by se tekutina neměla dostat do útrob telefonu. Xiaomi se připojilo také k Lenovu, HTC či Applu a v případě modelu Mi 6 odstranilo klasický 3,5mm jack konektor. Budete se muset spolehnout na bezdrátová sluchátka, případně na redukci skrze USB-C.

Xiaomi Mi 6
Novinka odolá polití vodou či lehkému dešti

Chuť si bude možné spravit u zvuku, Xiaomi se pochlubilo, že novinka nabídne stereo reproduktory. K menší nelibosti nebudou na čelní straně. Hlavní se nachází na spodní hraně, sekundární nad displejem. Až praktický test však ukáže, jaká bude kvalita a zda se Xiaomi vyrovná těm nejlepším.

Xiaomi Mi 6
Xiaomi Mi 6 nabídne stereo reproduktory

Pokud nejste příznivci přerostlých telefonů, jistě vás potěší, že Mi 6 již nevyrostlo. Má opět 5,15palcový displej s Full HD rozlišením, který je krytý odolným sklíčkem. To se rozprostírá přes celou čelní plochu a dokonale tak chrání i čtečku otisků prstů, která je pod displejem. Rozhodně tak nebude docházet k jejímu poškrábání od běžného používání. V nastavení displeje bude možné odfiltrovat modré světlo, což se hodí zejména v noci. Mi 6 se chlubí také velkým rozsahem jasu a na nejnižší hodnotu téměř vůbec nezáří. Dobře využitelné tak bude i v noci.

Xiaomi Mi 6

Pod kapotou telefon nasazuje to nejvýkonnější, co v současnosti je. Jde samozřejmě o procesor Snapdragon 835 s grafickou akcelerací Adreno 540. Výkon pak podpoří i 6GB operační paměť typu LPDDR4X. Výrobce se pochlubil, že v benchmark testech AnTuTu či GFXBench překonává nejen nové Galaxy S8 od Samsungu, ale rovněž iPhony 7 od Applu. Jmenovat můžeme výsledek v benchmarku AnTuTu nad hranicí 184 tisíc bodů. Interní 64GB paměť bude rozšiřitelná paměťovou kartou. Ta se vkládá společně s nano SIM kartou do šuplíčku po levé straně telefonu.

Xiaomi Mi 6
Vrcholná verze bude opět keramická

Poměrně slušná je kapacita uživatelsky nevyměnitelné baterie, která činí 3 350 mAh. Nabití by mělo být otázkou přibližně slabé hodinky a půl, a to díky podpoře technologie Quick Charge 3.0. Xiaomi se opět nezapomnělo pochlubit, že v rámci baterie je na tom napříč konkurencí nejlépe. Alespoň co se čísel týká.

Xiaomi Mi 6
Baterie se chlubí velmi slušnou kapacitou

Lákadlem bude zadní duální fotoaparát, který nabízí maximální rozlišení 12 megapixelů. Sekundární kamerka funguje jako teleobjektiv a bude zajišťovat nejen hloubku ostrosti či uživateli oblíbený portrétový režim, ale především se dostane na optický zoom s dvojnásobným přiblížením. Ostré snímky by pak měla zajistit čtyřosá optická stabilizace obrazu.

Xiaomi Mi 6
Duální 12Mpx fotoaparát zajistí dvojnásobný optický zoom

Co se týče konektivity, lze potvrdit přítomnost USB-C konektoru, rychlého LTE, NFC nebo infračerveného portu na horní hraně. V tuto chvíli nemůžeme potvrdit, zda se Xiaomi odhodlá poskytnout v modelu Mi 6 globální podporu LTE, včetně evropských pásem.

Základem bude verze s 64GB úložištěm a 6GB operační pamětí, která vyjde na zhruba 360 dolarů (necelých 11 tisíc korun). Pro náročnější bude určena varianta se 128GB úložným prostorem a 6GB operační pamětí za přibližně 420 dolarů (12,5 tisíc s daní). Vrcholnou edice přidá ještě keramické tělo a cenu vyšroubuje na 435 dolarů, což je zhruba 13 tisíc s daní. Pakliže se novinky dočkáme na českém trhu, lze očekávat ještě o něco vyšší ceny.

Xiaomi Mi 6

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Technické parametry Xiaomi Mi 6

Kompletní specifikace
Konstrukce145,2 × 70,5 × 7,5 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 5,15" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, CPU: 4×2,46 GHz + 4×1,9 GHz, GPU: Adreno 540
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor3 350 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, 13 000 Kč

Zdroje: event.mi.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Nádherný telefon, ale ta absence jacku je katastrofa a nejspíše nejsem zdaleka jediný, kdo si to myslí. Je škoda, že výrobci více nenaslouchají zákazníkům. :/
ja
.. a chybejici LTE . klasika :-D
Lukas
Nádhera a neb jak má vypadat dokonalý phone
Honza7521
Stále ten stejný design. To Samsungy řady A vypadají tak úžasně, že je všichni kopírují? Jack komentovat nebudu. Hlavně že každý kritizuje Sony za jejich design.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze