Xiaomi loni vydělalo 56 milionů dolarů, méně než se čekalo

8

Ambiciózní čínský výrobce, který se letos dostal mezi pět největších výrobců chytrých telefonů, Xiaomi, zveřejnil finanční výsledky za rok 2013. Ty odhalily poměrně malý zisk a s ním související malou marži, kterou si výrobce bere.

Ačkoliv Xiaomi stále působí jen na několika málo trzích, slyšel o něm už nespočet uživatelů. Populární je výrobce také na českém trhu. Nyní Xiaomi vydalo své oficiální finanční výsledky za uplynulý rok 2013. Z nich se dozvídáme například, že celkové tržby činily 4,3 miliardy dolarů. Provozní zisk je však pouze 78,46 milionů dolarů a čistý zisk se zastavil na 56,2 milionech dolarů.

Letošní novinky od Xiaomi

To poukazuje na velmi malou marži pouhá 2 %, kterou si výrobce bere. Pro srovnání uveďme, že Apple má 28,7% marži a Samsung 18,7% marži. Rozdíl je tedy velice propastný. Xiaomi nicméně očekává citelné zlepšení za rok 2014. Letos totiž ukázalo novou vlajkovou loď Mi4 a velmi podařený tablet MiPad. Na příští rok navíc chystá i velmi levný tablet.

Zdroje: reuters.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Terenc
No to se pak machruje s prodanýma milionama když se odrbou náklady na výrobu (defakto žádný vývoj tuším jen 14 patentů nebo kolik a design se obšlehne od konkurence)
a pak se to ještě defakto rozdá bez zisku
Mato
Nikde nie je napísané, koľko z toho zisku je na telefónoch, koľko na príslušenstve a koľko na službách. Mám pocit, že telefóny predávajú zo stratou. Desiatky % marže potom berú na príslušenstve a službách (témy, zvonenia, vlastný app store).
Zadnicky
ja hledal dual sim a po nokii xl a jeste nevim cem se mi dostal do ruky xiaomi red rice,prvni rada,mobil je pro me idealni kombinaci vseho co sem hledal,az na design.libi se mi jejich mi4,kamos ji ma a je to luxusni mobil,jen neni dual sim.nemuzu na xiaomi rict ani popel,a to sem bo kupoval s neduverou,opak je vsak pravdou,dela co ma a ma co potrebuju

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze