Xiaomi Redmi Note: další informace a fotografie (aktualizováno)

Čínské Xiaomi si získalo pověst jako výrobce, který nabízí za málo peněz hodně muziky. Ve své nabídce však nemá pouze špičkové smartphony, ale loni v srpnu představil i model Hongmi, který dostal mezinárodní jméno Redmi, a který se řadí do nižší a střední třídy. Od té doby se objevila celá řada konkurenčních modelů, a proto dozrál čas na jeho nástupce s přídomkem Note, který se vydá do vod tabletofonů.

Aktualizováno 17. 3. 2014

Po několika dnech tu máme čerstvé informace o chystaném modelu. Ten již oficiálně dostal svůj název a my se můžeme těšit na Xiaomi Redmi Note. To již samo o sobě napovídá, jakým směrem se chce čínský výrobce vydat. Připravuje levný tabletofon s 5,5palcovým HD displejem. Specifikace se v podstatě nemění od těch, které naleznete níže v článku. Známe však již také tloušťku zařízení, která činí 9,45 milimetrů a hmotnost 192 gramů. Xiaomi model potvrdilo například možností předobjednání na domácím trhu již od 19. března večer. Do té doby bychom se o novince měli dozvědět více.

Xiaomi Hongmi (Redmi, Red Rice) Note

Původní informace z 14. 3. 2014

Podle spekulací bylo Xiaomi Redmi 2 sice očekáváno už loni v prosinci, ale nestalo se tak. Nyní se však objevila zpráva, že tento model již prošel certifikací u čínského úřadu TENAA, což je obdoba amerického FCC, a telefon tak může být oficiálně prodáván v Číně. Představení telefonu tak již nic nebrání a očekává se na počátku dubna.

Fotografie z úřadu TENAA

V databázi TENAA se neobjevila pouze fotografie nového telefonu, ale i jeho specifikace. Hlavním designovým rysem telefonu, který je jinak vcelku konzervativní, jsou červená senzorová tlačítka. Ta odkazují na jeho jméno, protože právě to v překladu znamená „červená rýže“.

TIP: Recenze Xiaomi Red Rice – Překvapení z východu

Co se týče technických parametrů, dočká se Redmi 2 výrazných vylepšení. Jeho IPS displej doroste do 5,5" oproti současným 4,7". Rozlišení nicméně zůstane stejné, tedy 1 280 × 720 pixelů, což se negativně podepíše na jemnosti displeje.

Existovat by měly hned dvě varianty. Jedna bude poháněna 1,7GHz osmijádrovým procesorem MediaTek MT6592, druhá pak dostane neupřesněný procesor Qualcomm Snapdragon taktovaný na 1,4 GHz. Podle spekulací GizChina by se mohlo jednat o nedávno představený Qualcomm Snapdragon 410, který nabízí 64bitovou architekturu a chlubí se podporou 4G LTE sítí. Telefon by měl dále dostat vylepšený 13megapixelový zadní fotoaparát a přední kameru s rozlišením 5 Mpx, i když TENAA zmiňuje 8 Mpx, chybět by neměla ani možnost rozšířit interní paměť microSD kartou a to až do kapacity 32 GB.

Zdroje: unwiredview.com, engadget.com, gizchina.com

Diskuze ke článku
lojza
no taaak a kde je MI2S s LTE ? :o) jen at nezvetsuji display !
Breta
Tak ten display je opravdu mimo. Myslim rozmer, rozliseni se da jeste prezit.
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
5,5" cinani se vážně zblaznili
Dan
Nastupce Mi2s je prece Mi3... Ja se tesil na neco s LTE ale velikosti displaye to zabili, 4,7" bych prekousl ale tohle je moc.Tak skoda ze to tak zkazili.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze