Xiaomi 14 odhaluje svou výbavu. Nechybí IP68 a Snapdragon 8 Gen 3

8
Xiaomi 14 odhaluje svou výbavu. Nechybí IP68 a Snapdragon 8 Gen 3
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nasazen by měl být špičkový OLED panel s jasem až 2 800 nitů
  • Dojít má na trojici 50Mpx fotoaparátů
  • Podporováno má být 50W bezdrátové nabíjení

Xiaomi intenzivně připravuje další generaci vlajkových lodí. Dokonce se objevily spekulace, které hovoří o výrazně dřívějším představení dvou novinek, a to možná již koncem října. Nepřekvapí proto únik možných informací od uživatele Anvin. Ten je ale bohužel v tomto ohledu poměrně neznámý a jeho informace je nezbytné brát s velkou rezervou a pouze v rovině spekulací.


O výkon se má starat Snapdragon 8 Gen 3, který Qualcomm teprve představí. Hodnoty operační a interní paměti známé nejsou, avšak Xiaomi má používat RAM LPDDR5x a úložiště UFS 4.0. Dále se hovoří o spíše průměrné baterii s kapacitou 4 600 mAh, ale na druhou stranu by se mělo objevit 90W drátové a 50W bezdrátové nabíjení. Vše doplní i podpora 10W reverzního bezdrátového nabíjení.

Nevynecháme ani sestavu fotoaparátů, i o těch se list údajných specifikací zmiňuje. Hlavní snímač OmniVision OV50H má mít 50 Mpx a optickou stabilizaci obrazu. Doplní jej 50Mpx ultraširokoúhlý objektiv a dokonce prý i 50Mpx teleobjektiv. V další výbavě by neměl chybět infračervený port pro ovládání elektroniky a vše má podtrhnout i zvýšená odolnost proti vodě a prachu IP68.