Windows 10 nadále rostou, přiblížily se 13% podílu

77

Microsoftu se daří naplňovat své plány nástupu systému Windows 10. Nadále trvá akce možného upgradu zcela zdarma, pokud využíváte starší verze Windows 7 nebo Windows 8.1. A další uživatelé tak přecházeli na nejnovější desítky i v únoru.

Statistika pochází od analytiků společnosti NetMarketShare a v nejnovějším vydání poukazuje na vzestup aktuálních Windows 10. Ty se již v minulém měsíci staly druhým nejrozšířenějším operačním systémem na počítačích po stále suverénních Windows 7, které aktuálně využívá přes 52 % uživatelů. Nejnovější Windows 10 však za poslední měsíc posílily o téměř 1 procentní bod, takže se nacházejí na takřka 13 % zařízení. Posílení jde na úkor úbytku uživatelů starších verzí, a to především Windows 8.1 a Windows XP.

TIP! Chybí vám aplikace na Windows 10? Dejte o tom vývojářům vědět

Nejsilnějším alternativním systémem je dle očekávání Mac od Applu. Jeho nejrozšířenější verze 10.11 však drží jen velmi zanedbatelný podíl 3,72 %. Za zmínku také rozhodně stojí, že Microsoft nadále drtivě dominuje, neboť jeho systém Windows drží v součtu více než 90% podíl desktopových operačních systémů.

Zdroje: netmarketshare.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
doro
Windows 10 shit :D
petr
Aby nerostly, když to MS lidem cpe doslova násilím. Zase ale na druhou stranu to při tom násilném vnucování roste pomalu. Je vidět že ten shit lidi nechtějí ani zdarma.
John Doe
Já myslím, že hlavní boom teprve přijde. Spousta lidí s upgradem prostě čeká až na poslední chvíli. Pochybuji, že pak budou chtít zůstat na starší verzi, které dříve či později skončí podpora.
Maty
Obě verze OSX + others = 11,34
100% podíl - 11,34 = 88,66%
Kde jste tedy vzali více než 90% podíl win?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze