WhatsApp mění podmínky, bude sdílet více informací s Facebookem

10

Jeden z nejpopulárnějších messengerů dnešní doby, aplikace WhatsApp, oznámil, že poprvé výrazněji mění své podmínky, se kterými uživatelé musí souhlasit. V rámci nových podmínek bude aplikace více dat sdílet s Facebookem.

WhatsApp Messenger

Pokud využíváte aplikaci WhatsApp, jistě víte, že byla před dvěma lety koupena Facebookem. Současně jste také při první registraci museli zadat své telefonní číslo, které slouží pro ověření. A právě i vaše telefonní číslo je součástí nově zavedených změn, neboť bude poskytnuto Facebooku. Důvodem má být lepší provázání a například cílenější nabídky možných přátel a samozřejmě i reklam. Ty se však naštěstí v aplikaci WhatsApp i nadále zobrazovat nebudou. Dopad to tak bude mít spíše na samotný Facebook, kde byste měli vidět reklamy, které mají šanci vás oslovit, případně na které jste již dříve reagovali.

TIP! Skrze WhatsApp se uskuteční 100 miliónů hovorů denně

Zástupci WhatsAppu za změnami vidí také výhody. Mělo by například dojít k eliminaci různých spamů či nevyžádaných účtů. Dodávají také, že vaše citlivé údaje nebudou poskytnuty osobám třetích stran, a to včetně již zmíněného telefonního čísla. Nehrozí tak, že by vám snad volal někdo cizí na vaše telefonní číslo. Zachováno je i šifrování vámi zaslaných zpráv a v tomto ohledu k žádné změně nedochází. Jelikož se změna nyní zavádí, má každý uživatel možnost s nimi nesouhlasit, a to buď v první chvíli, kdy vám změny aplikace nabídne nebo později v nastavení.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.whatsapp.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Standa
Naštěstí přímo kromě Whatsappu nic jiného od Facebooku nepoužívám. Žádný sociální sítě. Mrzí mě že to vůbec prodali ale když tu začnou dělat nějaký humusy a reklamy tak to zruším taky a najdu alternativu.
robot
Děkuji za info, s whattsapp jsem skončil
Peu
Důvod k odinstalování...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze