Vyzkoušeli jsme za vás. Jak dlouho se nabíjí Google Pixel 4a 5G?

5
Vyzkoušeli jsme za vás. Jak dlouho se nabíjí Google Pixel 4a 5G?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon je osazen baterií s kapacitou 3 885 mAh
  • Nabíjecí výkon 18 W však příliš neoslní
  • Kompletní nabití telefonu zabere více než hodinu a půl
Za zapůjčení Pixelu 4a 5G děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

Řada Pixel od Googlu nikdy nenabízela revoluční řešení a neoslňovala těmi zcela nejlepšími parametry. Google ji používá jako prezentaci operačního systému Android. Z tohoto pohledu nepřekvapí, že nový Pixel 4a 5G nemá například vyloženě velkou baterii. Kapacita 3 885 mAh spadá do běžného průměru. Ve stejných kolejích se pohybuje i nabíjecí výkon, který činí skrze dodávanou nabíječku maximálně 18 W. Připomeňme, že i mnohem levnější telefony nabídnou dvojnásobný výkon. Na druhou stranu, o moc lépe než Pixel si nevedou ani vrcholné modely od Samsungu či Applu.

Google Pixel 4a 5G

Test rychlosti nabíjení probíhal s výrobcem dodávanou nabíječkou. Na ni byl telefon umístěn v momentě, kdy stav baterie klesl na 1 %. Nabíjení je zpočátku poměrně svižné a například během prvních 10 minut telefon dočerpá pětinu kapacity baterie, tedy 20 %. Přesně po půl hodině vás mobil informuje o tom, že je baterie nabita ze 45 %. Polovinu kapacity telefon dočerpá za další tři minutky. Hodina v nabíječce dnes znamená, že je většina moderních telefonů plně nabita. Bohužel nikoliv Pixel 4a 5G, který má po 60 minutách 78 %.

Průběh nabíjení Pixelu 4a 5G

Lze však říci, že až do 90 % kapacity baterie je nabíjení konstantě rychlé. Poté již telefon velmi výrazně brzdí a dočerpat posledních 10 procentních bodů mu zabere bez minutky půl hodiny. Vás ale jistě zajímá celkový čas nabíjení. Ten činí 1 hodinu a 43 minut. Za výhodu lze ovšem považovat, že se Pixel 4a 5G během nabíjení téměř vůbec nezahřívá. Teplota vzroste zhruba 25 °C na maximálně 40 °C, avšak běžně se pohybuje pod touto hranicí.

Míra nabití baterie Čas nabíjení
  10 % █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 5 minut
  20 % █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 11 minut
  30 % █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 18 minut
  40 % █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 25 minut
  50 % █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ 33 minut
  60 % █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ 45 minut
  70 % █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ 53 minut
  80 % █ █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ 62 minut
  90 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ ░ 74 minut
100 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ 104 minut

Google Pixel 4a 5G pro vás v redakci nadále testujeme. Pakliže vás cokoliv zajímá, zeptejte se nás v diskuzi přímo pod článkem.

Google Pixel 4a 5G

Rozměry153,9 × 74 × 8,2 mm, 168 g
DisplejOLED, 6,2" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 765G, 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor3 885 mAh, doba nabíjení: 1:43 hodin
Za zapůjčení Pixelu 4a 5G děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.
Diskuze ke článku
Jaromír Klein
Jaromír Klein
Zdravím, mohli byste proverit jak je to u telefonu Pixel s VoLTE a VoWifi? Co jsem zjistoval, je to zacarovany kruh. Google tvrdi, ze vse je z jeho strany v poradku a telefon tyto sluzby umi a ze problem je na strane operatoru ze nemaji nastavenou konfiguraci vuci telefonum Pixel a napr. cesky TMobile mi zas odpovedel, ze chyba je na strane Googlu, ze v jeho ROM neni konfigurace pro jejich sit. Dekuji.
Jaromír Klein
Jaromír Klein
Stejna situace je v pristupu k 5G siti. Telefon bez provedeni root a nasilnou upravou nastaveni site, se k 5G nepripoji ani nevola pres LTE a co jsem zjistoval, tak s tom zapasi uzivatele po cele evrope.
Radek Neužil
Radek Neužil
Jsem vlastníkem Pixelu 3XL a Pixelu 5 a u obou provozuji u TM VoLTE a u pětky funguje i 5G. Ale je nutný ROOT jelikož opravdu Google odmítá povolit podporu pro české operátory. Ale kdyby naši operátoři si vyndali hlavu z pr... tak by mohli přidat podporu pro Německo a vše by hned fungovalo jak má. Jenže ani jeden se nehne takže se nikdy nic nezmění. Jinak Pixely jsou super founy ale bez Rootu jsou v ČR nepoužitelné (teda pokud telefon nepoužíváte na telefonování).
Petr Ossendorf
Petr Ossendorf
Dobrý den. Dostal jsem Pixel 4A jako služební a chci se zeptat na toto: Už jsem zkoušel několik nabíječek do automobilové zásuvky, ale nikdy se mi nepodařilo tenhle telefon nabít. Jelikož originál kabel je 2x USB C nelze ho tedy použít pro nabíjení ze standardních autonabíječek s USB. Koupil jsem už 3 typy autonabíječek s kabelem USB C, s nabíjecím proudem 2,4Ah a přesto telefon nezaregistruje, že je nabíjen a neindikuje nabíjení. Existuje nějaký důvod proč se mi nedaří nabít tenhle telefon v autě přes neoriginální kabel USB C? Jakou nabíječku tedy potřebují pro dobíjení, když ty běžně prodávané na pumpách to nenabíjí?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze