Testujeme Google Pixel 4a 5G: mobil, který je radost používat

22
Testujeme Google Pixel 4a 5G: mobil, který je radost používat
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Lákadlem telefonu je velký a kvalitní OLED displej
  • Potěší vás konstrukce nebo skvěle hrající reproduktory
  • Spolehnout se můžete na nejnovější a skvěle fungující Android 11
  • Telefonu nechybí praktický 3,5mm jack

V loňském roce se Google rozhodl poměrně zásadně překopat svou řadu referenčních telefonů Pixel. Zaprvé došlo k ústupu z pozic nejvyšších a ani Pixel 5 nemá ten nejlepší možný procesor. Současně Google vyřadil z nabídky variantu XL. Naštěstí však mají uživatelé hledající telefon s o trochu větším displejem jednu kompromisní možnost.

Za zapůjčení Pixelu 4a 5G děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

Po boku zmíněného Pixelu 5 stanul Pixel 4a 5G, který je v podstatě ve všem výrazně lepší než Pixel 4a a z Pixelu 5 si bere například velmi slušný procesor Snapdragon 765G. Hlavním lákadlem však je 6,2palcový OLED displej s Full HD+ rozlišením. Větší panel loňské Pixely nenabídly. Kaňkou na kráse je však fakt, že displej má jen 60Hz obnovovací frekvenci.

Google Pixel 4a 5G

Naopak se můžete spolehnout na povedený matný design, který definitivně řeší otisky prstů a je příjemný na omak. Celkově padne Pixel 4a 5G skvěle do ruky a příjemně se používá. Výkonu má telefon na rozdávání a když se vše spojí s nejnovějším Androidem 11, je radost jej používat. Budu se sice opakovat, nicméně nemohu jinak. Žádný jiný telefon s Androidem se nepoužívá tak skvěle jako právě Pixely.

Google Pixel 4a 5G
V základním balení najdete vše nezbytné

Další výhodou Pixelu 4a 5G je přítomnost 3,5mm jacku na horní hraně, protože Pixel 5 ho již nemá. Naopak smířit se musíte s absencí bezdrátového nabíjení a chybí také zvýšená odolnost. Pixel 4a 5G se však snaží o vyváženost a zpět na svou stranu si vás dokáže nalákat vynikajícími stereo reproduktory. Nenapadá mě konkurenční telefon, který by nabízel takový důraz na hloubky.

S Pixelem 4a 5G nešlápnete vedle ani v otázce fotoaparátů. Má totiž shodnou sestavu jako Pixel 5. Jde o hlavní 12,2megapixelový snímač, který výborně fotí za všech podmínek. Doprovází jej 16megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát, který rovněž patří k absolutní špičce. K dokonalosti tak chybí pouze klasický teleobjektiv.

Google Pixel 4a 5G pro vás v redakci aktuálně testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, zeptejte se nás v diskuzi přímo pod tímto článkem.

Google Pixel 4a 5G

Rozměry153,9 × 74 × 8,2 mm, 168 g
DisplejOLED, 6,2" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 765G, 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor3 885 mAh, doba nabíjení: 1:43 hodin
Za zapůjčení Pixelu 4a 5G děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Já chci zas fototest iP 12 vs tenhle Pixel.
Lukas Klima
Lukas Klima
Je to dobrý telefon, ovšem ne za cenu, za kterou se u nás prodává. Z testu by mě zajímala hlavně výdrž telefonu při běžném používání. Jinak mu lze asi málo co vytknout, až na tu cenu u nás.
Milan Strnadel
Milan Strnadel
Ahoj, nebude nás málo, co vlastníme letošní Pixely a lámeme si hlavy s funkcí VoLTE a VoWiFi.
Bylo by od Vás úctihodné, redakčně se zeptat přímo u operátorů, zda tyto funkce včetně 5G budou dále pro tyto telefony blokovat, nebo je zpřístupní. Děkuji
Kutil Marty
Kutil Marty
Dobrý den, jak to je s funkčností 5G?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze