Vyzkoušeli jsme si Xiaomi Redmi S2. Konkurence se hodně zapotí

19
Vyzkoušeli jsme si Xiaomi Redmi S2. Konkurence se hodně zapotí
  • Do rukou se nám dostala žhavá novinka od Xiaomi, která vám nezruinuje bankovní účet
  • Kromě krásného designu z výších řad nabídne slušný hardware, duální fotoaparát nebo přední kamerku s umělou inteligencí
  • Navíc nechybí ani nový Android 8.1, ale na druhou stranu výdrž baterie v nás vzbuzuje obavy

Po drahém Mi MIX 2S jsme si mohli vyzkoušet také Xiaomi z opačného konce cenového spektra. Model Redmi S2 je jakousi kombinací obyčejnějších telefonů řady Redmi a krásného vzhledu dražších modelů Mi. A jde to vidět hned na první pohled. Telefon vypadá prostě jako letošní Xiaomi Mi 6X, jen má o něco horší výbavu.

Je kvalitně zpracovaný a navíc oceňujeme zajímavé zdvojené anténní linky, které se Xiaomi tentokrát nesnaží schovat, ale naopak si s nimi hraje a dělá z nich designový prvek. A světě div se, vypadá to opravdu dobře. Na zádech je rychlá čtečka otisků prstů a samozřejmě také modul duálního fotoaparátu. Ten vypadá stejně jako u Mi MIX 2S či Redmi Note 5, jen zde vystupuje o něco více ze zad. To však neubírá telefonu na kráse, byť zepředu už to taková hitparáda není. Máme zde sice protáhlý 6palcový displej, ale rámečky kolem něj nejsou na dnešní poměry nejtenčí. V interiéru vypadá IPS panel sice hezky, byť HD+ rozlišení není nic extra, ale venku byly velké problémy s čitelností i na maximální jas.

Pokud jde o hardware, představuje jej Snapdragon 625 a v naší slabší variantě 3 GB RAM a 32 GB interního úložiště, které lze rozšířit microSD kartou. Výbava to není špatná, a to zejména vzhledem k ceně kolem 4 tisíc korun. Menší starosti nám však dělá po zkušenostech s Mi A1 baterie, která má 3 080 mAh a dobíjí se bohužel přes microUSB konektor. Náladu však zvedne nový Android 8.1 schovaný pod nadstavbou MIUI.

Jen krátce se vraťme ještě k duálnímu fotoaparátu na zádech. Hlavní senzor má 12 Mpx, zatímco sekundární sloužící čistě pro rozmazání pozadí a má 5 Mpx. Snímky nevypadají na danou cenovku vůbec špatně, ale z pár fotografií ve stejném prostředí nelze vyvozovat závěry. Za to z aplikace už ano. Ta je přehledná a dobře se ovládá, ale samotné focení je až bolestivě pomalé. Po zmáčknutí spouště musíte čekat zhruba 3 vteřiny, než vám telefon dovolí pořídit další snímek. Doplňme závěrem, že vepředu je 16Mpx fotoaparát pro ty největší selfie nadšence. Má totiž nezvykle velké pixely a režimu krásy má vypomáhat i umělá inteligence. Fotografovat s ním můžete i v HDR a nechybí mu ani vlastní LED blesk.

Takové jsou naše první dojmy z levného Xiaomi Redmi S2. Zatím na nás působí veskrze pozitivně a designově jde dost možná o ten nejatraktivnější telefon své kategorie. Vždyť i vybavenější Redmi Note 5 nevypadá tak dobře, což je velká škoda. Redmi S2 začínáme zároveň hned testovat, takže nám můžete psát do komentářů, co by na něm zajímalo nejvíce.

Xiaomi Redmi S2 32 GB

Rozměry160,7 × 77,3 × 8,1 mm, 170 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 625 MSM8953, 8×2 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDXC
Akumulátor3 080 mAh
Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o., provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
Blbeček
Slot má na dvě sim a k tomu i na paměťovou kartu že ?
Michal Oboda
Dobrý den
Mám dotaz, podporují tyto telefony MirrorLink?
David D
Kdy bude dostupní k prodeji v CR?
Jakub Hroník
Oproti LG G FLex 2, který se teď dá koupit za podobné peníze, mi to teda připadá nic moc. Navíc ještě neprakticky protáhlá obrazovka s titěrným rozlišením... V ideálním světě by z toho byl propadák roku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze