Vyzkoušeli jsme sametové LG Velvet. Jaké jsou naše první dojmy?

5
Vyzkoušeli jsme sametové LG Velvet. Jaké jsou naše první dojmy?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Design se LG tentokrát opravdu povedl
  • Zaujmou rovněž stereo reproduktory, 6,8" OLED panel nebo podpora sítí 5G

Stylová novinka od LG s označením Velvet je již na první pohled zajímavý telefon, kterému nechybí velký OLED panel, výkonný procesor Snapdragon 765G s podporou 5G sítí nebo stereo reproduktory. Smartphone z vyšší střední třídy je navíc na našem trhu k dostání za sympatických 16 tisíc korun. Jaké jsou naše první dojmy?

Za zapůjčení LG Velvet děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz, kde si smartphone můžete zakoupit.

Chcete se odlišit od ostatních a máte slabost pro netuctové telefony se solidní výbavou? Pak by vás mohlo zaujmout nové LG Velvet. Nás zaujalo už při rozbalování zajímavě vypadajícím napájecím adaptérem o výkonu 9 W. Telefon jako takový pak na první pohled mírně připomíná Huawei P30 Pro, je však mírně širší a má také o něco užší rámečky. V ruce se drží příjemně a díky skleněným zádům příliš neklouže, na druhou stranu se musíte smířit s odvěkým nepřítelem lesklých povrchů v podobě otisků. Potěší také zvýšená odolnost IP68 a u LG oblíbená vojenská certifikace MIL-STD-810G.

Již při prvním zapnutí nás potěšila příjemná haptická odezva a krásný displej, v jehož spodní části najdete optickou čtečku otisků prstů. Pravda, rámeček u horní strany, se kterým je spojený kapkovitý výřez, by pravděpodobně mohl být o trochu tenčí. Nic to však nemění na tom, že je na obrazovku velmi pěkná podívaná a navíc nechybí ani Always-On režim. Rovněž stereo reproduktory mile překvapily maximální hlasitostí a 3,5mm jack je umístěn na spodní straně, což považujeme za nejpraktičtější možnost.

Prostředí v podobě Androidu 10 s nerušivou nadstavbou LG je svižné a navíc vypadá pěkně. Ihned po zapnutí na nás čekaly květnové bezpečnostní záplaty a defaultní ovládání gesty. O svižný chod se stará také již zmíněný Snapdragon 765G, kterému dělá společnost 6 GB operační paměti a 128GB úložiště, jenž lze rozšířit o microSD karty.

LG Velvet

Na zadní straně poté najdeme tři snímače – hlavní o rozlišení 48 megapixelů a světelnosti f/1.8 s podporou PDAF ostření. Dále pak 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv o rozsahu 120˚ a ohniskové vzdálenosti 15 mm. Nakonec výrobce nasadil 5megapixelový senzor hloubky s clonou f/2.4. Fotoaplikace je intuitivní a přehledná – nabízí rychlé přepínání mezi hlavním snímačem, ultraširokoúhlým objektivem a také možností dvojnásobného (digitálního) zoomu. Brzy pro vás připravíme klasický fototest a také srovnání s dalšími telefony. Mezitím nám do komentářů neváhejte napsat vaše dotazy, které se pokusíme zodpovědět.

Technické parametry LG Velvet

Kompletní specifikace
Konstrukce161 × 74,4 × 6,8 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68 / MIL-810G
DisplejOLED, 6,8" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 765G, CPU: 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 620
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostčervenec 2020, 15 999 Kč
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Kdyby byl na dve simky tak ho zkusim. Zajimave vybavenej telefon. Urcite lepsi volba jak Motorola Edge. A jeste lepsi bude az spadne o par tisic... coz u Lg bude hodne rychle.
Jaroslav Stratil
Jaroslav Stratil
Jak je na tom kvalitativne zvukovy vystup pres 3.5mm jack popripade by nebylo spatne porovnani s xperii 1 II.
Juraj Slezák
Juraj Slezák
a co tak spomenut aj pridavny druhy kryt ktory ma aj displej a da sa z toho spravit aj mini notebook? :) ze klavesnica dole, a hore clovek vidi co pise...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze