Vyzkoušeli jsme nejnovější HTC U Ultra se dvěma displeji (video)

1

Svůj stánek na MWC v Barceloně mělo také tchajwanské HTC. Mohli jsme se tak poprvé seznámit s aktuální vlajkovou lodí, kterou je model HTC U Ultra. Tento obří smartphone s operačním systémem Android nás zaujal nejen svou zajímavou výbavou, ale také sebevědomou cenovkou. Dokáže si HTC svou cenu obhájit?

Je to velké a šíleně se to leskne. Tak nějak by se dal v jedné větě popsat nový model HTC U Ultra. Jedním z velkých trendů poslední doby jsou zrcadlově lesklé varianty zařízení – setkali jsme se s tím u Applu, Sony, Nokie, LG, Samsungu a nyní také u HTC. Model U Ultra je dostupný ve čtyřech barevných provedeních (černá, modrá, bílá a růžová). Díky lesklé povrchové úpravě se však světlé barvy mění skoro až na perleťové a musím uznat, že to vypadá vcelku zajímavě. Tmavší varianty možná vypadají trochu lépe, ovšem jen do chvíle, než se jich dotknete, protože se bleskovou rychlostí upatlají otisky prstů.

HTC U Ultra – MWC 2017

Po konstrukční stránce nelze HTC vůbec nic vytknout. Zpracování je ukázkové, nechybí kovový rám nebo skleněná záda a tloušťku se podařilo dostat až na 8 milimetrů. I díky tomu telefon poměrně dobře padne do ruky, a to i přesto, že se nejedná o žádného drobečka. Displej s úhlopříčkou 5,7 palců ostatně mluví za vše a když jej doplníte o sekundární displej, rozměry zkrátka musí narůst.

Samotný displej je typu Super LCD 5 a nabídne rozlišení QHD. Těžko na něm hledat jakékoliv nedostatky a naopak velmi potěšil sekundární displej v horní části. Ten je také dotykový a lze na něj umístit různé zástupce aplikací, kontaktů nebo jenom rychlé nastavení. Funguje podobně jako například u LG V10 nebo V20 a myslím, že HTC jej zvládlo nasadit velmi dobře.

HTC U Ultra ve všech barevných variantách

Kromě několika barevných variant bude HTC U Ultra dostupné také ve speciální safírové edici, která se od té klasické bude lišit safírovým sklem přes displej a interní pamětí o velikosti 128 GB. Nicméně tuto verzi jsme na stánku HTC vidět nemohli a spokojili jsme se s klasickou, která má 64 GB paměti a displej kryje sklo Gorilla Glass 5. Čipset Qualcomm Snapdragon 821 a 4 GB RAM jsou pro obě verze shodné a stejně tak 12Mpx fotoaparát nebo akumulátor s kapacitou 3 000 mAh.

TIP! HTC U Ultra a U Play míří do ČR, dnes začínají předobjednávky

Celkově ve mne HTC U Ultra zanechalo smíšené pocity. Na jednu stranu se jedná o skutečně hezké zařízení a jeho lesk ho mezi konkurencí docela zviditelňuje. Na druhou stranu však svou výbavou moc neohromí, sekundární displej už jsme viděli dříve a o praktičnosti lesklého povrchu můžeme dlouze polemizovat. Nejhorší je však cena, za kterou chce HTC svou novinku dát na trh – bezmála 23 tisíc korun je částka, kterou budete moci obhájit snad jenom srdcem. Nicméně i tak se velmi těším na safírovou variantu, i když její cena bude jistě z jiného vesmíru.

Technické parametry HTC U Ultra

Kompletní specifikace
Konstrukce162,4 × 79,8 × 8 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 5, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:28 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 22 895 Kč