Vyzkoušeli jsme, jak fotí Huawei Mate S: fotomobily, třeste se

16

Na veletrhu IFA 2015 v Berlíně představil Huawei svoji novou vlajkovou loď Mate S. Ještě před samotnou recenzí, kterou pro vás již připravujeme, se můžete podívat, jak Mate S fotí, ostatně to byla velmi častá otázka v diskuzích. Připravili jsme pro vás galerii, kde nechybí makro fotky, fotky za zhoršených světelných podmínek nebo selfie.

TIP: Huawei Mate S naživo: kovový a inovativní elegán

TIP: Huawei Mate S nám díky Force Touch zvážil vodu (IFA 2015)

Huawei Mate S se chlubí 13megapixelovým snímačem se světelností f/2.0. Fotoaparát je kryt safírovým sklíčkem a nechybí mu ani optická stabilizace. Optická stabilizace umožňovala použít časy jako 1/33 s a vše bylo stále ostré. Fotografie měly nízkou hodnotu ISO a skvělé detaily. Nejednou se Huawei pokusil i o 1/20 s, v takovém případě to již opravdu chce pevnou ruku a raději vyfotit dvakrát. Pokud se ale podaří, a je to možné, tak získáte i za špatného světla velmi povedenou fotografii.

Pokud vás zajímají také videohovory a selfie, ani zde nebudete zklamaní. 8 megapixelů a světelnost f/2.4 nabízí i v tomto případě nadprůměrné výsledky. Nebudeme vás napínat a zhodnotit můžete fotografie za všech světelných podmínek, v interiéru i exteriéru sami ve fotogalerii níže.

Fotografie mají velmi dobré detaily. I na čistě automatický režim si Huawei poradí s každou situací a neměli jsme problém v exteriéru pod mrakem, ani v interiéru za šera. Pokud by vám to ale nestačilo a chtěli jste se pustit do kreativnější práce, na kterou fotoaparát skutečně má, je zde možnost i manuálního režimu, kde si lze nastavit ISO, čas a EV. Většina uživatelů to ovšem ani nevyužije a nemusí je to mrzet. Mate S fotí prostě dobře, na úplnou špičku trochu ztrácí, ale kvalita zde je. Z velké části si ovšem musíte zvyknout na zvýraznění barev a automatické používání filtrů. Nutno podotknout, že Mate S ale příliš nezaváhal a například oblohu pěkně zvýraznil, jako kdybyste na zrcadlovce použili polarizační filtr. Chválit musíme také hloubku ostrosti, jež je na telefon velmi slušná. Sečteno podtrženo, máme zde vydařený kousek na focení a možná i námi odsuzovaná vysoká cena bude přiměřená. Na to si ale musíte počkat až do detailní recenze.

Technické parametry Huawei Mate S

Kompletní specifikace
Konstrukce149,8 × 75,3 × 7,2 mm, 156 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 935, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T628 MP4
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:38 hodin
DostupnostQ4 2015, 17 590 Kč
Diskuze ke článku
blue.sun
Občas ostří zjevně někam jinam, než bylo záměrem. Obličeje mu moc vykreslit nejdou. Jinak zvládá detaily docela přijatelně.
Jediné plus je tam autorův bajk. :-)
Jakub Herget
Jakub Herget
Někde se vám ta ostrost vytratila?? :-) Na telefon za pomalu 18 000,-Kč fotí dost mizerně. To nemyslíte vážně?? :-)
Robert Hájek
Robert Hájek
tjn,nic moc
jop
Tedy, na Androša dobrý, bohužel na i levnější Nokie nemá

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze