Vyzkoušeli jsme chytrý náramek LG Lifeband Touch (CES 2014)

6

Na veletrhu CES v Las Vegas jsme měli možnost podrobně vyzkoušet také nový náramek od LG, který se má stát vaším ideálním společníkem pro sportovní aktivity. Umí měřit uběhnutou vzdálenost, kalorie a je i voděodolný. Může sloužit i jako chytré hodinky, i když trochu nepraktické. Podívejte se na naše živé fotografie a videopohled.

Trendem posledních měsíců je chytré příslušenství a toto téma bude zřejmě tím vedoucím v roce 2014. Pozadu nezůstává ani LG, které na veletrhu CES v Las Vegas představilo svůj chytrý náramek Lifeband Touch, který by šlo s nadsázkou považovat rovnou za chytré hodinky. Je to totiž takový hybrid. Má dobře viditelný OLED displej a dotykovými gesty ovládané prostředí, skrze které můžete ovládat i svůj mobilní telefon s Androidem nebo iOS, ukazují čas a vůbec umí podobné věci, jako chytré hodinky. Ovládání je velmi jednoduché, pohybujete se gestem do stran a mezi základní a fitness nabídkou se přepínáte pomocí hardwarového tlačítka vedle displeje.

LG Lifeband Touch

Na ruce je však nosíte trochu jinak, displejem otočeným o 90 stupňů oproti normálním hodinkám. Navíc nemají pásek, celou konstrukcí provlečete ruku a následně vám drží na zápěstí. V praxi je to trochu krkolomné, ale po pár aplikacích už je možné si vybudovat grif a do náramku vklouznete relativně snadno. Na ruce poté drží jako přibitý, konstrukce totiž ruku stlačuje a obepíná. Náramek je určen zejména pro sport, počítá kalorie, kroky, integrovány jsou i stopky.

Celkový koncept je zajímavý a použitelný v praxi, vadil mi pouze nezvykle otočený displej, ze kterého se tak hůře odečítají informace, což je zejména při sportu problém.

LG Lifeband Touch – první pohled z CES 2014

Diskuze ke článku
Breta
Vypadá to pěkně. Těším se na test, ale toho otočení displaye je škoda(ale asi pro zachování štíhleho profilu nezbytné). Musím si ale postezknout nad nepodporou WP, ale to se dalo čekat když LG WP nedělá:).
Václav
Mě je ten náramek docela sympatický. Oželel bych i to otočení displaye. Když mám telefon na ruce tak je odečítání ještě obtížnější.
Roman Robeš
Roman Robeš
Na kolo ale dobry ;-)
Bende
Nema se to nosit displyem dolu? Jako sportband od Nike? To je pak pohodlnejsi i cteni...sice na display nevidite porad, ale pak jen staci otocit ruku tak, aby jste si koukali jakoby na dlan a v pohode vse prectete ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze