Nové wearables od LG oficiálně představeno

LG se stále dere víc a víc na přední příčky výrobců kompaktní elektroniky. Nejnovějším přírůstkem do rodiny zařízení LG budou nové wearables. Ty nám oficiálně představilo LG v tiskové zprávě, která dvě nové vychytávky představuje. Jednou z nich je náramek LG Lifeband Touch a druhou jsou sluchátka LG Heart Rate Earphones.

Wearables jsou fenomén dnešní doby a ani LG nezůstává pozadu. Po spoustě uniklých a drobných informací o LG G3, se nyní na internet dostávají informace o nových wearables. Ty, podle slov LG, budou sloužit hlavně pro fitness účely a jsou vybaveny technologií pro nejpřesnější sběr dat o tělesných funkcích, jaká dosud byla v jakémkoliv zařízení použita. Zároveň se firma pyšní velmi dobrým vzhledem svých zařízení. Pojďme se na dvě nová zařízení podívat podrobněji.

LG by se rádo dostalo mezi širší spektrum spotřebitelů.

LG Lifeband Touch

S velmi světlým a plně dotykovým 0,9" OLED displejem by vám náramek Lifeband Touch měl pomoci k lepší správě svého aktivního života. Je velmi lehký, jeho hmotnost činí pouhých 49,9 gramů, a díky vylepšeným senzorům pohybu se náramek sám rozsvítí při pohybu zápěstím. V náramku najdeme dva senzory. Prvním je 3osý accelerometr, druhým výškoměr – oba pomohou s měřením tělesné aktivity. Lifeband Touch se dá spárovat s Android a iOS zařízeními a je navržen tak, aby spolupracoval jak s LG Fitness app, tak i s aplikacemi jako MyFitnessPal, Runkeeper a MapMyFitness. Na displeji bude také možné kontrolovat zmeškané hovory, zprávy a ovládat hudbu, která hraje z vašeho smartphonu. Displej má rozlišení 128 × 32 pixelů, baterie má kapacitu 90 mAh a udávanou výdrž až pět dní. Pro větší pohodlí bude náramek dostupný ve třech velikostech s odlišnou délkou pásku, a to M (166mm), L (181mm) a XL (196mm). Konektivita je zajištěna pomocí Bluetooth 4.0. Lifeband vyzkoušela na veletrhu z CES i naše redakce a na videu si můžete připomenout, jak zařízení vypadá.

LG Lifeband Touch na oficiálních fotografiích.

LG Lifeband Touch – první pohled z CES 2014

LG Heartrate Earphones

Tyto sluchátka jsou speciálně navržená tak, aby dokázala poskytovat důvěryhodné informace v oblasti proudění krve. Toho inženýři v LG dosáhli pomocí senzorů v sluchátkách, které tuto aktivitu měří. Sluchátka se zapojují do „medailonu“, který slouží jako napájení pro sluchátka a jako komunikační prvek s telefonem. Zároveň je samozřejmostí možnost poslouchat hudbu po spárování s vaším smartphonem. Toho se docílí opět pomocí Bluetooth 4.0 jako u náramku Lifeband Touch. Uživatelé těchto sluchátek mohou také dostávat informace o svém srdečním tepu a spotřebě kyslíku v reálném čase. Pro lepší a hlubší analýzu se budou dát obě zařízení zkombinovat a používat zároveň. Baterie má kapacitu 200 mAh bez udané výdrže. Hmotnost sluchátek je 26,7 gramů a hmostnost „medailonu“ je 18 gramů.

Oficiální fotografie LG Heartrate Earphones.

Obě nová zařízení se dostanou na trh v USA 18. května. Asijský a evropský trh bude následovat v následujících dnech a týdnech po zahájení prodeje v USA. Cena bude oznámena místní distribucí před uvedením na trh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze