LG Home Chat: ovládejte domácí spotřebiče mobilem či počítačem

Výrobce LG na veletrhu CES 2014 v Las Vegas představil službu LG Home Chat, díky které bude moci uživatel komunikovat prostřednictvím zpráv odeslaných ze svého mobilního telefonu nebo počítače s řadou chytrých spotřebičů od LG.

Výrobci mobilních zařízení a vůbec současné techniky se snaží neustále pracovat na vylepšování a usnadnění obsluhy řady zařízení, která se nacházejí v každé domácnosti. Výrobce LG na veletrhu CES 2014 přichází s novinkou v oblasti komunikace mezi uživatelem a moderním spotřebičem současné doby. V praxi bude mít uživatel možnost nejenom kontrolovat, ale i sledovat a sdílet obsah s produktovou chytrou řadou spotřebičů výrobce LG.

LG Home Chat
LG Home Chat: ovládání spotřebičů mobilním zařízením

Výrobce hovoří o spotřebičích v podobě moderních ledniček, praček, robotických vysavačů a na konec i pečících troubách. Služba Home Chat funguje následujícím způsobem. Můžete se svého robotického vysavače zeptat, kdy naposledy vyluxoval, na displej ledničky budete moci poslat fotografii, inteligentní trouba vám doporučí nějaký recept a nutné suroviny pro jeho zhotovení. Na dálku můžete ledničce „domluvit", že se má zapnout do úsporného režimu.

K řádnému fungování této služby bude zapotřebí stažení aplikace LINE, která je již nyní dostupná v obchodech pro konkrétní platformu. Podporovány jsou operační systémy Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone a stranou nezůstane ani modelová řada Nokia Asha. Kompatibilita je zaručena i pro stolní počítače se systémem Windows či Mac OS X. Výrobce počítá s rozšířením jazykových mutací, nyní se zatím omezuje na angličtinu a korejštinu.

Zdroje: engadget.com, thenextweb.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze