Vyšla aplikace Záchranka: pomůže zachránit životy

14

Chytré mobilní telefony budou moci opět prokázat, že mohou být skutečně užitečnými. Oficiálně dnes vyšla aplikace Zdravotnické záchranné služby České republiky nazvaná Záchranka. Ta dokáže přivolat pomoc, ale také vás instruovat u první pomoci.

Záchranka

Aplikace Záchranka by si mohla najít místo v každém chytrém telefonu. Nikdo z nás neví, kdy se dostane do situace, kdy bude potřebovat pomoci, případně se do nesnází dostane kdokoliv jiný. Po úvodním spuštění aplikace jste požádáni o ověření telefonního čísla. To můžete odložit, avšak je lepší ověření provézt. Důvodem je hned ústřední funkce celé aplikace, na které se ocitnete. Jmenuje se Alarm a pokud v jejím středu přidržíte kolečko se známým křížem, dojde k vytočení linky 155 a zároveň i poslání informační zprávy o vaší přesné lokalitě. Zpráva se však odešle jen v případě, že povolíte ověření vašeho čísla.


Záchranka

Vhod přijde záložka s První pomocí, kde jste pomocí jednoduchých otázek a názorných animací vedeni při poskytování první pomoci, což může do příjezdu lékařů zachránit život. Praktická je i záložka nazvaná Lokátor. Ta vám ukáže vaše místo na mapě (využívány jsou podklady od Googlu) a případně i nemocnice, pohotovosti či místa s defibrilátory ve vašem okolí. V záložce Informace pak najdete například důležitá telefonní čísla, instruktážní videa a podobně.

Aplikace Záchranka je zdarma ke stažení pro telefony a tablety s operačními systémy Android a iOS.

Stáhnout Záchranka

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: zachrankaapp.cz

Diskuze ke článku
Jab
Pro uživatele WP vzkaz jemný jako dýka. :)

Sám na něm jedu a tahle aplikace se může "hodit".
5613
Na co je aplikace, která zcela nedůvodně vyžaduje přístup ke kontaktům a k fotkám? Odpovím si sám, na......
dispecer
Pro WP se plánuje aplikace v létě.
Nyní je ověření čísla nemožné z důvodu přetížení linek žádostmi.
Juras
Škoda že taková aplikace není pro celou 112, ale záchranka si tak trochu hraje na vlastním písečku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze