Xiaomi se iPhonem X neinspiruje, alespoň prozatím

Aktualizováno
Xiaomi se iPhonem X neinspiruje, alespoň prozatím
Fotografie: Apple
  • Xiaomi chystá přepracovanou verzi modelu Mi MIX 2
  • Má se inspirovat iPhonem X, alespoň co se výřezu nad displejem týká
  • Výřez by měl pomoci zmenšit rámeček pod displejem a zlepšit umístění selfie kamery

Aktualizováno 10. 11. 2017

Po včerejších informacích přichází vystřízlivění. Xiaomi se, alespoň prozatím, designem iPhonu X inspirovat nebude. Zdá se, že na fotkách byl model Mi MIX 2 s nainstalovanou aplikací XOutOf10, která do displeje uměle přidává výřez. Je však možné, že se časem nějakého telefonu ve stylu nejnovějšího iPhonu dočkáme.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Xiaomi Mi MIX 2
Xiaomi Mi MIX 2 se zmíněnou aplikací

Původní informace z 9. 11. 2017

Internet se začíná plnit špionážními snímky Mi MIX 2s od Xiaomi, které má nabídnout přepracovaný design u nás již dostupného (a již otestovaného) modelu Mi MIX 2. Všechna vylepšení, která novinka nabídne, prozatím neznáme, avšak jedna změna bude poměrně výrazná – výřez nad displejem, který se nápadně podobá tomu u iPhonu X.

Údajná podoba Xiaomi Mi MIX 2s

A jaký má mít výřez vlastně smysl? Stejný jako u iPhonu, Xiaomi do něj umístí čočku sekundární kamery, která se u Mi MIX 2 nachází pod displejem po vzoru první generace, stejně se do prostoru vměstná sluchátko pro hovory a nezbytné senzory. Xiaomi by mělo také zmenšit rámeček pod displejem, avšak po stranách jsou rámečky stále patrné, podobně jako je tomu i u Mi MIX 2.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Bude zajímavé sledovat, jak budou s podobným výřezem komunikovat aplikace. Jak už víme, Apple přizpůsobil své prostředí iOS, s aplikacemi třetích stran je však stále problém. U Xiaomi to bude zřejmě hodně podobné, ovšem zda se vývojáři aplikací pro Android budou kvůli jednomu telefonu namáhat, je prozatím otázka. Jak se vám přepracovaný design MIXu líbí?

Zdroj: passport.weibo.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Dev
Ten výřez je odkazem na neschopnost konstruktérů, stejně jako vertikální kamera. Jiný důvod není, prostě to nedokázali vymyslet lépe. Xko je krásný příklad telefonu šitého horkou jehlou, s plno konstrukčními nedodělky. Kopírovat něčí neschopnost, to už je na pováženou.
Jan Enter
Jan Enter
Ne všechno módní je pěkné. Vykrojený displej je něco jako zadní kapsy u kalhot našité na stehnech ... ;-)
HeXXX
Je úsměvné sledovat jak si tu kdo měří pindíka protože telefon chce a nebo nechce :) Na rozdílnosti androidu a iOS vyděláváme vlastně všichni protože jeden od druhého částečně opisují. Osobně z výřezu nadšený nejsem, ale třeba se ukáže, že to je v současné době technologicky nejlepší řešení a pak to budou dělat i jiné značky a nebo ne a další řada iPhone se toho zbaví. Ostatně podobně se mluvilo i výměnných bateriích, SD kartách, jacku, ... a dnes už to není jen o iPhone kdo tyto věci osekává.
ANO
Jeee, budete si moct koupit 10x levnejsi krumpl s androidem a machrovat, ze mate iphone:) Ikdyz to umi noname cinani uz davno a mozna jeste levneji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze