Vodafone začal nabízet pevný internet skrze LTE

17
Vodafone začal nabízet pevný internet skrze LTE
  • Vodafone začal počínaje dnešním dnem nabízet pevný internet skrze LTE
  • Je určený pro zájemce z vesnic i měst a je samozřejmě bez FUPu
  • Podobnou službu má i T-Mobile, ten se však soustředí na menší města
  • Za rychlost 30/5 Mbit/s zaplatí zájemce 449 Kč měsíčně, bez tarifu u Vodafonu 599 Kč

Vodafone poprvé rozšiřuje svou nabídku o pevné internetové připojení. Nové neomezené připojení pro domácnosti a menší firmy funguje díky LTE. Na stejném principu je založena i nabídka T-Mobile, která existuje společně s kabelovým internetem. Musíte se ovšem nacházet ideálně v menším městě, případně tam, kde není dostupná ADSL služba. Vodafone se ale vydal jiným směrem a svůj pevný internet skrze LTE nabídne všem zájemcům, kteří nejsou spokojeni s kvalitou internetového připojení.

„Pevný internet považuji za další díl do skládačky, který nám pomůže vytvořit digitální Česko. Zákazníkům přinášíme tuto nabídku jako alternativu k jiným, méně kvalitním možnostem pevného připojení v některých městech a především na venkově,“ říká o novince Petr Dvořák, viceprezident pro nefiremní zákazníky Vodafonu, a dodává:„Zákazníkům navíc poskytneme kompletní instalaci zařízení v bytě nebo domě, kde chtějí službu využívat, a to zcela zdarma.“

Pevný internet od Vodafonu T-Mobile Pevný internet vzduchem
Technologie LTE LTE
Rychlost stahování 30 Mbit/s 20/50/100 Mbit/s
Rychlost nahrávání 5 Mbit/s 5/15/25 Mbit/s
Cena 449 Kč (599 Kč *) 399/499/599 Kč
Cena modemu 100 Kč měsíčně (24) 1 Kč + 100 Kč měsíčně (23)
Úvazek 24 měsíců 24 měsíců

* cena 599 Kč je pro ostatní zájemce, kteří nemají tarifu od Vodafonu. T-Mobile podobné podmínky nemá.

Pevný internet od Vodafonu skrze LTE je dostupný za 449 Kč pro zákazníky, kteří mají u operátora tarif s minimálním měsíčním plněním 249 Kč. Pokud se jedná o jedinou službu od operátora, účtuje si o 150 Kč více, tedy 599 Kč. K tomu je ještě nutné připočíst náklady na router (vnější anténa a vnitřní router) se splátkou 100 Kč po dobu 24 měsíců, na kterou je nutné uvázat se k danému plnění. Celkem vás tedy internet vyjde na 549 Kč v případě, že u Vodafonu máte tarif, případně 699 Kč, pokud u Vodafonu žádný tarif nemáte.

Garantovaná rychlost 30 Mbit/s pro stahování a 5 Mbit/s pro upload není nejvyšší, zvláště ne s přihlédnutím k ceně, ovšem mnoho zájemců o rychlý internet stále naráží na jeho nedostupnost, v takovém případě je tedy řešení společnosti Vodafone více než vítané – rychlejší internet se rázem dostane i do lokalit, které byly dříve od klasického internetu „odstřihnuté“.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Miroslav Poláček
Miroslav Poláček
V článku mate jednu zásadní chybu. Nižší cena platí pouze pokud mate tarif s mmp 249kc. Nestačí jakýkoli tarif.
Petr
Ve všem horší než T-M, nebo ne?
mrtva_zizala
"Garantovaná rychlost 30 Mbit/s pro stahování a 5 Mbit/s pro upload "

pres LTE nikdy NELZE nic garantovat. A ted se zacne sit VDF poradne zatezovat a pak se muze chlubit jak jim to ne/frci. TM nabidka je rozhodne lepsi a realistictejsi, tech 20M se da + - tak nejak docilit snad vsude, kde to nepada jeste na hubu.
Pesedm
A FUP ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze