Vodafone o Štědrém dnu zaznamenal nárůst ve všech směrech

Svými statistikami týkajícími se provozu o Štědrém dnu se nezapomněl pochlubit ani Vodafone. Ten nezaznamenal pokles hovorů, i když i z jeho statistik je zřejmé, že se čím dál tím více komunikace přesouvá do oblasti datových přenosů.

Hovorů spojil Vodafone více než 9,7 milionu, což je o 2 % více než loni. Špička nastala mezi 10:00 a 11:00. Lidé si letos o Vánocích vzájemně v jeho síti poslali celkem 19,6 milionů SMS, což je o 6 % více než loni. Špička, co se týče SMS, nastala v 10:00. MMS poslali zákazníci Vodafonu téměř 195 900, což je o 4 % více než loni. Špička nastala mezi 14:40 a 14:50.

Letos lidé v síti Vodafonu o Štědrém dni přenesli o 119 % více dat než loni. Špička nastala okolo 21 hodiny. Značný nárůst přenosů dat koresponduje s rozšířením LTE a potvrzuje vývoj využívání datových služeb v průběhu celého roku 2015.

Vodafone logo

Zajímavým bonusem je pak přehled odchozích zahraničních hovorů. Nejvíce se volalo do Polska, Německa, na Slovensko, na Ukrajinu, do Vietnamu, Itálie, Rumunska, a Ruska. Vodafone se svěřil i s žebříčkem zahraničních zákazníků přihlášených v jeho síti. Nejvíce u nás bylo Holanďanů, Němců, Švédů, Slováků, Britů, Rakušanů, Italů, a Rusů.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze