Vodafone 975N Smart III: nižší třída s NFC za tři tisíce

42

Vodafone včera oficiálně oznámil dalšího pokračovatele řady mobilních telefonů, které prodává pod vlastní značkou. Novinka s označením 975N Smart III bude zajímat především ty z vás, kteří si rádi užívají co nejvíce funkcí za nízkou cenu. Překvapí například velký displej nebo přítomnost NFC.

Vodafone si jak známo nechává brandované telefony a také tablety vyrábět u čínského výrobce TCL (výrobce telefonů Alcatel). Oficiálně ale prozatím nevíme, jestli je tomu tak i u nového modelu 975N Smart III. Pravděpodobnost, že by Vodafone změnil dlouholetého a osvědčeného partnera, je nicméně opravdu malá.

NFC za hubičku

Starší telefony s logem Vodafonu se vyznačovaly pouze osvědčenou kombinací slabší výbavy, množstvím barevných provedení a hlavně nízké ceny. Novinka Smart III k tomu však přidává ještě něco navíc. Za cenu 3 177 korun včetně DPH totiž zákazník dostane kromě 4palcového TFT TN displeje s rozlišením 800 × 480 pixelů, 1GHz procesoru a 5Mpx fotoaparátu také zadní kryt s integrovanou anténou NFC. Bude se jednat o jeden z vůbec nejlevnějších modelů na trhu vybavených touto technologií.

Díky NFC je s telefonem možné přenášet rozličné multimediální soubory, platit zboží v obchodech nebo párovat s množstvím různého příslušenství.

TIP! zajímavé informace o dění kolem NFC najdete na našem sesterském webu nearfield.cz

Vodafone bude mít v zahraničí v nabídce ještě i levnější variantu bez NFC, která bude označena Vodafone 975 Smart III. Na malém českém trhu by ale prodej dvou takto podobných modelů nejspíše pozbýval smyslu, takže se dočkáme pouze verze Vodafone 975N Smart III.

Další části výbavy novinky jsou ve skrze průměrné. Baterie s kapacitou 1500 mAh bude s největší pravděpodobností, pokud vezmeme v úvahu velikost a rozlišení displeje a také výkon procesoru, vykazovat klasickou jednodenní výdrž. Operační systém Android 4.1.1 Jelly Bean nebude pravděpodobně obsahovat nějakou složitou grafickou nadstavbu, ale pouze několik bonusových aplikací a tapet s tématikou Vodafonu. Vnitřní paměť bude obsahovat 4 GB (uživatelsky dostupná paměť bude 2,3 GB) a navýšit půjde díky podpoře paměťových karet. Operační paměť RAM pro běh aplikací nabídne hodnotu 512 MB.

Novinka se začne prodávat od soboty 1. června za již zmíněnou cenu 3 177 korun včetně DPH. V balení k ní uživatelé dostanou také dva užitečné NFC štítky.

Technické parametry Vodafone Smart III

Kompletní specifikace
Konstrukce123,2 × 64,4 × 11,3 mm, 136 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6575, CPU: 1×1 GHz, GPU: PowerVR SGX531
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:44 hodin
Dostupnostčerven 2013, 3 177 Kč
Diskuze ke článku
Michal
Nedělá ty telefony pro Vodafone náhodou ALCATEL? (Vodafone 155, Vodafone Smart2)
Dan
Vzhledem k HW výbavě se jedná o naprosto zbytečný přístroj, kterých je na trhu dostatek!
Dave
Jediné co je lepší je displej a procák, stále zůstává mizerných 512MB, a jestli bude foťák fotit tak kvalitně, jako jeho předchůdce, který sice má 3,2MPx, ale hůř než první Nokie) tak to bude propadák
Eduard
Kdy bude natočena video recenze na tento mobil?Jestli tedy vůbec bude,a kdyžtak kdy?
Děkuju za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze