Vodafone 10× navýší základní mobilní datový tarif

2
Vodafone 10× navýší základní mobilní datový tarif
Fotografie: Vodafone
  • U základního datového tarifu Připojení na měsíc navýší Vodafone objem dat trvale ze 100 MB na 1 GB
  • Jeho cena se zvýšila ze 49 Kč na 79 Kč
  • Ke změně dojde koncem léta

Vodafone nedávno představil nové neomezené datové tarify. Ve své nabídce ovšem firma myslí také na ty, kteří internet využívají méně často a preferují předplacené karty. Proto Vodafone upravuje základní datový tarif Připojení na měsíc. Jde o službu pro každého, jehož tarif standardně neobsahuje data, a přesto by rád využíval internet. Tarif se zákazníkovi aktivuje a účtuje až v momentě, kdy se připojí k datové síti – například spustí mobilní prohlížeč nebo aplikaci vyžadující mobilní data. Do té doby zákazník data nečerpá a ani se mu nic neúčtuje.

Za 49 korun jsme dosud nabízeli 100 MB dat, nově to bude za 79 korun 1 GB dat. To znamená, že za cenu vyšší o 30 korun dostane zákazník desetinásobek. Vodafone při digitalizaci společnosti odstraňuje další bariéry i obavy, že si lidé nemohou mobilní připojení k internetu kdykoliv dovolit. Je mnoho obyčejných situací, kdy vám datové připojení pomůže. Chceme, aby si každý mohl v případě potřeby kdekoliv vyhledat třeba dopravní spojení, pročítat web nebo být přes chatovací aplikace a sociální sítě v kontaktu s blízkými,“ říká Simona Lišková, ředitelka marketingu Vodafonu.

Spotřeba dat stále pod kontrolou

Po aktivaci tarifu zákazník nově získá 1 GB dat na následujících 30 dní. Pokud data vyčerpá, tarif se mu kompletně obnoví – dostane opět 1 GB za 79 korun na nových 30 dní. Stačí si tak hlídat jenom dostatek kreditu na obnovení. O čerpání dat přitom zákazníka budou informovat SMS, a to při využití 75 %, 90 % a 100 % datového objemu, nebo si stav může ověřit v samoobsluze Můj Vodafone.

Kdo chce mít svou útratu bezpečně pod kontrolou, může si pro přikupování dat jednoduše nastavit limit v samoobsluze Můj Vodafone. Když nebude chtít další data používat, nastaví si limit na nulu.

Některé aplikace data nečerpají, díky Pass for Good

Přitom i ten, kdo nechce čerpat mobilní data, může díky nabídce Pass for Good využívat řadu užitečných aplikací – patří mezi ně třeba Záchranka nebo Bright Sky.



Připojení na měsíc je základní datový tarif, který si zákazník aktivuje už pouhým připojením k síti, a proto Vodafone o změně informuje s dostatečným předstihem. Tarif mohou využívat majitelé předplacených karet, ale i klasických (třeba starších) tarifů bez datového balíčku. Upravená nabídka bude platná od začátku září.

tisková zpráva