Vertu je v likvidaci, začal rozprodej jeho majetku v aukcích

5
Vertu je v likvidaci, začal rozprodej jeho majetku v aukcích
  • S mobilními telefony značky Vertu se zřejmě již nikdy nesetkáme
  • Po bankrotu v minulém měsíci dochází aktuálně k likvidaci
  • K odkoupení je i kompletní muzejní sbírka výrobce

Článek aktualizován o informace ohledně aukce týkající se sbírky modelů Vertu

Před měsícem jsme vás informovali o tom, že Vertu neplní své finanční závazky a vyhlásilo bankrot. Současně s tím uzavřelo svůj výrobní závod ve Velké Británii a vše tak spělo k jedinému možnému cíli. Nový majitel společnosti, který ji převzal teprve letos na jaře, se však tvářil optimisticky. Zda mu úsměv na tváři přetrval do dnešních dní, nevíme. Každopádně započal rozprodej majetku společnosti. Cokoliv má nějakou cenu a půjde prodat, zamíří do aukcí a získané finance na umoření obřích dluhů. Ty se vyšplhaly na více než 120 miliónů liber.

V aukcích na serveru bidspotter.co.uk můžete najít snad všechny modely Vertu, a to nejen ty aktuální, respektive poslední, již nabízející operační systém Android, ale i starší kousky. Vertu na trhu působilo od roku 1998, kdy jej jako luxusní odnož založila finská Nokia. V aukci byla dokonce i kompletní muzejní sbírka Vertu čítající 105 modelů různého stáří, avšak v perfektním stavu. V případě zájmu si zájemce musel připravittéměř 1,8 miliónu korun. Aukce však již byla ukončena.

Pokud vám nejde o telefony, můžete sáhnout po čemkoliv jiném, co patřilo Vertu. Mezi vskutku neobvyklé věci patří bronzová socha vojáka na koni, který však v ruce namísto zbraně třímá logo společnosti. V současné době se její cena v aukci vyšplhala na bezmála 48 tisíc korun.

Zdroj: thenextweb.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
to by se za KOMUNISTŮ stát nemohlo, zlatý komunisti!!!!Přece nám nebudou říkat jestli máme mít právo šaria , pivo a klobásku bych jim povině dal všem snízt. Je to přece uplně jasné že korporace a zmrd Kalousek CHCOU aby jste si to tak misleli . jinak já jsem hrdý na naše hodnoty, co si DOKÁZAL ?
To je jedno
Koukam ze je tady diskuze na urovni a k článku....
XYZ
Vertu jsem nikdy moc nepobral. Chápu když někdo neví co s prachama a nechá si pozlatit iPhone nebo Galaxy S. Ale tohle byly HW plečky, s ošklivým designem, nepraktická kůže na zádech a za šílenou cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze