Velká baterie, eSIM i vychytávka Smart Connect? Přivítejte novou Motorolu Moto G55

Velká baterie, eSIM i vychytávka Smart Connect? Přivítejte novou Motorolu Moto G55
Fotografie: Motorola
  • Obrazovka s uhlopříčkou 6,49" nabídne maximální jas až 1 000 nitů a chrání ji Gorilla Glass 3
  • O výkon se stará čipset Dimensity 7025 v kombinaci s 8 GB RAM a 256GB úložištěm
  • Výrobce také slibuje dva velké updaty OS a 3 roky záplat

Kromě novinek z řady Edge dnes Motorola uvedla také dvojici nových modelů z velmi populární řady G, která proslula dlouhou výdrží na jedno nabití, kvalitním displejem a obecně velmi zajímavým poměrem cena/výkon. Čím hodlá zákazníky oslovit novinka s označením Motorola Moto G55?

Motorola G35 a G55 – první dojmy

Velký displej a zvuk s Dolby Atmos

Jedním z tradičních lákadel řady G je displej, který má Full HD+ rozlišení a 6,49" uhlopříčku. Samozřejmostí je podpora 120Hz obnovovací frekvence, avšak také nasazení IPS LCD technologie, která je u cenově dostupnějších smartphonů stále běžná. Výrobce slibuje maximální jas až 1 000 nitů a podporu technologie Display Colour Boost, která zlepšuje kontrast i barevné podání. Zároveň se můžeme těšit na stereo reproduktory s podporou Dolby Atmos pro kvalitní zvukový doprovod.

Podstatnou roli hraje také design, na kterém si tentokrát Motorola dala obzvlášť záležet. Je patrné, že se inspirovala vyšší řadou Edge. Výrobce uvedl barevná provedení Forest Grey, Smoky Green a Twilight Purple, přičemž jednotlivé barevné varianty mají matný povrch nebo dokonce veganskou kůži. Co se týče odolnosti, novinka nabízí základní odolnost proti vodě (bez IP certifikace) a ochranu displeje v podobě Corning Gorilla Glass 3. A čím hodlá novinka zaujmout v oblasti výkonu?

Motorola se tentokrát rozhodla použít čipset MediaTek Dimensity 7025 v kombinaci s až 12 GB RAM a 256GB úložištěm. Na českém trhu však bude dostupná pouze jedna konfigurace, a to s 8 GB operační paměti a 256GB úložištěm. Co se týče softwarové podpory, slibuje výrobce dvě velké aktualizace (novinka dorazí s Androidem 14) a 3 roky bezpečnostních záplat.

Makro snímky i hlavní fotoaparát s OIS

Řada Moto G je známá i dlouhou výdrží, a nejinak by tomu mělo být u modelu G55, který je vybaven 5 000mAh baterií s podporou 30W nabíjení. Lze předpokládat, že telefon zvládne i dva dny na jedno nabití, a díky 30W nabíjení nebude dobití trvat věčnost. Vzhledem ke kapacitě baterie pak potěší příznivá hmotnost 179 gramů (v případě veganské kůže 182 gramů) a mnohé jistě potěší i podpora eSIM či paměťových karet o velikosti až 1 TB.

Příjemným překvapením je také oblast fotoaparátů, kde můžeme počítat s 50Mpx primárním senzorem s automatickým ostřením, který doplňuje 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv, rovněž s automatickým ostřením, jenž nahrazuje i makro snímač. Motorolu lze pochválit za nasazení optické stabilizace u hlavního snímače, což stále není v této cenové relaci běžné. Stejně tak lze ocenit implementaci funkce Smart Connect pro propojení smartphonu s počítačem, tabletem či televizorem.

Cena a dostupnost

Novinka bude na českém trhu dostupná koncem září v udávané konfiguraci (8 + 256 GB) za cenu 6 299 Kč.

Motorola Moto G55 5G

Rozměry161,6 × 73,8 × 8,1 mm, 179 g
DisplejTFT IPS, 6,49" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 7025, 4×2,5 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze