V Barceloně jsme vyzkoušeli nové Acery Liquid E3 a Z4 (video)

4

Den před zahájením veletrhu v Barceloně jsme vyzkoušeli nové telefony, které brzy začne Acer oficiálně prodávat také v České republice. Jedná se o model Liquid Z4 s 4palcovým displejem a Liquid E3 s 13Mpx fotoaparátem a 4,7 palcovým displejem. Obě novinky jsme vyzkoušeli a vy se můžete podívat na naši fotogalerii, videopohled a přečíst si první dojmy.

Acer Liquid E3: fotoaparát v první řadě

Začněme určitě tím zajímavějším z dvojice, modelem Liquid E3, který překvapí několika praktickými vychytávkami. Plastové tělo je dobře zpracované a designově trochu připomíná telefony Alcatel, také tloušťka není špatná. Na přední straně zaujme dvojice ozdobných mřížek s červeným podbarvením. Hezký a stylový designový prvek, který potěší. Pod spodní mřížkou se pak nachází hlasitý reproduktor, stereo reproduktory telefon nemá.

Také zadní strana není nezajímavá. Vyjímá se na ní, a bohužel z ní také poměrně výrazně vyčnívá, 13Mpx fotoaparát, který Acer hodně vyzdvihuje. Disponuje dobrou světelností a navíc je k dispozici speciální mód pro zvýšení jasu ve špatných podmínkách. Pod fotoaparátem je speciální tlačítko AcerRAPID, které dlouhým podržením kdykoliv aktivuje fotoaparát a pro krátké podržení mu můžete přiřadit jakoukoliv aplikaci, což je velmi užitečné. Nebojte se, Acer se neinspiroval LG, telefon má na vrchní straně i klasické odemykací tlačítko. Telefon má ale ještě druhý fotoaparát nad displejem, který je také zajímavý. Ne snad svými parametry, ale tím, že mu asistuje LED dioda. Při focení autoportrétů v tmavých prostorech jste tak zachráněni.

Liquid E3 má na bocích dva sloty na microSIM karty, slot na microSD kartu, nechybí klasický microUSB a 3,5mm konektor. Z vnitřní 4GB paměti je pro uživatele k dispozici 1,40 GB. Displej má úhlopříčku 4,7 palce a vzhledem k nižší cenovce má kolem sebe trochu širší rámečky. Potěší HD rozlišení a IPS technologie, pochválit musím živé barvy a dobrý jas, pozorovací úhly jsou ale bohužel trochu horší, vzhledem k cenovce bych to ale jako problém neviděl. Telefon pohání čtyřjádrový Mediatek, kterému asistuje 1 GB RAM. Trochu zamrzí starší Android 4.2.2, nad kterou je nová uživatelská nadstavba Liquid UX od Aceru. Ta se projevuje například hladinou na zamykací obrazovce měnící se podle náklonu telefonu. Prostředí běží docela svižně a vypadá, že si dal Acer s odladěním práci. Potěší některé softwarové vychytávky a vcelku povedená grafika. Zajímavý je také režim QuickMode, který je určen pro děti či seniory. Telefon se přepne do zaheslovaného režimu s velkými dlaždicemi, které hodně připomínají Windows Phone a uživatel se nedostane nikam jinam, než k funkcím a aplikacím, které mu povolíte. Například v Kids mode je možné zvolit 6 předpřipravených kontaktů u módu pro seniory zase několik aplikací. Je ale potřeba si dát pozor na nastavení, jinak se nedostanete ze speciálních režimů ani vy sami za pomoci inženýra Acer.

Jak nám potvrdilo české zastoupení Aceru, Liquid E3 se bude prodávat také v České republice, a to během března či dubna. Cenovka by se měla pohybovat kolem 5 500 Kč.

Acer Liquid E3 – první pohled z MWC 2014

Technické parametry Acer Liquid E3

Kompletní specifikace
Konstrukce140 × 70 × 8,9 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2014, 5 490 Kč
Acery Liquid E3 a Z4

Acer Liquid Z4: levnější s tlačítkem vzadu

Acer Z4 je méně vybavenou novinkou, vše je ale vynahrazeno nízkou cenou. I přes to musíme pochválit povedený elegantní design, za telefon se rozhodně stydět nebudete. Telefon opět obsahuje na zadní straně speciální AcerRAPID tlačítko, zamrzí opět trochu vystupující fotoaparát, který je tentokrát jen základní a má rozlišení 5 Mpx. Dostalo se ale na automatické zaostřování. 4palcový displej na přední straně jasně spadá do kategorie těch levnější, prozradí ho zejména špatné pozorovací úhly, v dané cenové relaci to ale není nic neobvyklého, svou službu zastane dobře a potěší poměrně živé barvy a hlavně velmi dobrý jas.

Levnější Acer Z4 se dostane opět i na český trh, a to v březnu či dubnu, cena je odhadována zhruba na 2 700 Kč.

Acer Liquid Z4 – první pohled z MWC 2014

Technické parametry Acer Liquid Z4

Kompletní specifikace
Konstrukce123 × 64 × 9,7 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6572, CPU: 2×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:56 hodin
Dostupnostduben 2014, 2 990 Kč
Diskuze ke článku
Domčo
Tá e3-jka vyzera zaujimavo :) slusne parametre, odladeny softver, a ten fotoaparat nema chybu :)
blue.sun
Opět všechno zabité pouze čtyřmi gigabajty vnitřní paměti... Nepoučí se a nepoučí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze