V Androidu 6.0 je ukrytý základní správce souborů

3

Ačkoliv se může zdát, že správce souborů neodmyslitelně patří k operačnímu systému Android, vždy se jednalo o iniciativu daného výrobce, případně předinstalování aplikace třetích stran. Počínaje šestkovým Androidem však Google základní správce zpřístupnil, byť nijak obvyklým způsobem.

Android Marshmallow

V každém systému je možné najít poměrně skryté funkce a ani Android není výjimkou. Nedávno jsme například vzpomínali na ukrytý easter-egg v podobě hry. Najevo však vyšlo, že se v Androidu 6.0 nativně nachází také praktický správce souborů. Mezi aplikacemi v menu byste jej však hledali marně. Google jej poměrně důkladně ukryl hluboko v nastavení.

Android 6.0 Marshmallow – cesta ke správci souborů

Nejprve je nutné tedy navštívit položku Nastavení, dále položku Úložiště a USB a v ní vybrat poslední položku Prozkoumat. V ten moment se před vámi otevře strohý správce souborů. Jeho možnosti čítají dvě verze náhledu, možnost vyhledávat v souborech, sdílet soubory a také je kopírovat. Více však nezvládne, chybí především možnost soubory přejmenovávat, případně vytvářet složky. Nejen z těchto důvodů tak značně zaostává za aplikacemi z obchodu Google Play. Pro základní přehled nicméně postačí.

Diskuze ke článku
Pepa
Skrytý zprávce souborů je i v android 4.4.4. Cesta k němu je přes úložiště... Mám to tak u Sony a Sony nijak výrazně android nemění...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze