Uživatelé Androidu stále nekupují aplikace. App Store svými zisky drtí Google Play

17
Uživatelé Androidu stále nekupují aplikace. App Store svými zisky drtí Google Play
Fotografie: Google, Apple
  • Google vydělává na stahování aplikací a her na každém zařízení desetkrát méně
  • Za poslední čtyři roky stouply zisky z App Storu o 119 procent, zatímco z Google Play jen o 14 procent

Google dokázal ze svého Androidu udělat ten vůbec nejrozšířenější mobilní operační systém na světě. Nic se nemůže množství zařízení se zeleným robotem ani přiblížit a v průběhu let se s rostoucím množstvím velmi rychle vyvíjel také samotný systém. V jedná oblasti však Google a jeho Android stále za svým věčným soupeřem Applem výrazně pokulhává. Byť mohou vizuálně mnozí uživatelé upřednostňovat obchod Google Play, tak v oblasti prodejů za App Storem neustále zaostává. A to pořádně.

Google Play vs App Store - prodeje

Podle posledního průzkumu nákupů her a aplikací z obou platforem vydělává Google na každém zařízení desetkrát méně než Apple. Během prvního čtvrtletí letošního roku bylo utraceno v App Storu na každém zařízení s iOS průměrně 5,08 dolarů. Průměrné tržby na jedno zařízení z Google Play oproti tomu tvoří jen 0,47 dolarů.

Google Play vs App Store - prodeje

Zároveň i v ziscích na každé stažení z obchodu vydělává Apple stále výrazně více. App Store vydělal za první čtvrtletí průměrně 0,44 dolaru za každé stažení, zatímco Google Play pouze 0,10 dolaru za stažení. Za poslední čtyři roky stouply Applu zisky z App Storu o 119 procent a byť výdělek z Google Play rovněž postupně roste, je to za stejné období jen o 14 procent.

Diskuze ke článku
Dan02
Koupil jsem si za ty roky 2 (slovy dvě) aplikace. Čtečku e-knih Moon Reader Pro - ta je skvělá a koupil bych ji znovu. Pak ještě v nějaké slevové akci OfficeSuite - je fajn, ale dnes už bych asi vystačil s těmi bezplatnými, které už jsou také funkčně na výši. U všeho ostatního vystačím s free verzemi. Žádnou "upírátěnou" appku v mobilu nemám.
Josef Vácha
Josef Vácha
Jen by bylo dobré vědět, jestli se do statistik počítají i telefony z Číny bez předinstalovaných Google služeb. TJestliže na nich Google Play vůbec není a i přesto to je zařízení s Androidem, tak to mohlo docela zamávat statistikami.
Citelis
Další otázka je jak se do toho promítá reklama ... těch pár aplikací co jsem na androidu koupil, bylo především proto, že mě neskutečně sr*ly reklamy, které mi náhodně vyskakovali při používání aplikace ... další věc, pokud není člověk příliš náročný, vždycky se dá sehnat apka zadarmo ... to bych viděl spíš jako výhodu, ale netuším jak to funguje v obchodě s jablky.
Pepa
Sám dost nakupuji, ale taky rád využívám různé slevové akce (viz skvělá AppSales) a mnohdy jsou to opravdu veliké slevy, tak i tohle udělá své... O instalaci bokem ani nemluvě, ale zase pro bezpečí svých dat je lepší využívat oficiální zdroje...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze