Už se ví, co Sony představí na pondělní tiskovce

31

Trochu mimo plán a všechny běžné akce pořádá mobilní divize Sony tiskovou konferenci. Ani tentokrát se však nepodařilo udržet v tajnosti, co se bude představovat. O Xperii C5 Ultra se spekulovalo už delší dobu, překvapením je pak model M5, který by mohl nabídnout velice zajímavý poměr ceny a výbavy.

Novinky od Sony: Xperia C5 Ultra a M5.

Dnešní móda velí představovat telefony s co nejmenšími nebo pokud možno žádnými rámečky. Japonský výrobce samozřejmě nemůže zůstat pozadu, a tak má jeho model Xperia C5 Ultra, o kterém se mluví už delší dobu, boční rámečky jen 0,8 mm široké.

Dalším rysem je šestipalcový displej s FullHD rozlišením. Hardwarová výbava je slušná, ale nijak neoslní. Základem je MediaTek MT6752, což je osmijádrový procesor taktovaný na 1,7 GHz, 2 GB RAM, 16 GB vnitřního úložiště s podporou microSD karet. Trochu zklamáním je kapacita baterie 2 930 mAh, vzhledem k rozměrům zařízení by rozhodně mohla a měla být větší.

Zajímavostí modelu je pak čelní kamera s rozlišením 13 Mpx a vlastním bleskem, stejné rozlišení má i zadní fotoaparát. Zařízení s hmotností 187 gramů se bude nabízet v černé, bílé a zelené, přičemž odhadovaná cena činí 350 dolarů, tedy asi lehce nad deset tisíc korun, pokud připočteme daň.

Sony Xperia C5 Ultra.

Xperia M5: zatopí vlajkovým lodím

I když C5 Ultra vypadá zajímavě, větší pozornost na sebe asi strhne praktičtější Xperia M5. Ta drží úhlopříčku displeje na rozumných 5 palcích při FullHD rozlišení. MediaTek Helio X10 procesor (osm jader na 2 GHz) doprovází 3 GB RAM, 16 GB paměti a podpora microSD. Kapacita baterie má být 2 600 mAh a chybět nebude ani verze s Dual SIM.

V Xperii M5 se setkáme také s novou generací fotoaparátů postavených na snímači IMX230 CMOS. Ten má rozlišení 21,5 Mpx, světelnost f/2.2 a rychlé zaostřování (do 0,2 sekundy). Sony dále slibuje 5× zoom bez ztráty kvality a také natáčení 4K videa. Čelní kamera má rozlišení 13 Mpx.

Zařízení s tloušťkou 7,6 mm se bude prodávat v černém, stříbrném a zlatém barevném provedení. Má mít certifikaci IP 65/68, přičemž microUSB port postrádá záslepku. A očekávaná cena? zhruba 400 dolarů, tedy necelých dvanáct tisíc korun, pokud připočteme daň.

Sony Xperia M5.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Paráda
Prečo mám taký zlý pocit že sa u nás M5 predávať nebude? :/ bolo by to dokonalé keby to malo do 4,8" ale čo už :)
MartinezZ
U první telefonu jsem došel k informaci o šesti palcích a přeskočil na info dalšího telefonu. tam jsem došel k infu o "rozumných" pěti palcích a článek přeskočil. Takže další telefony k ničemu. Hlavně, že se pak Sony diví těm ztrátám v mobilní divizi.
Zdena
I love Sony, i love sony, i love sony :3
David
6ti palec a baterka pod 3000mah.. to jsou blazni!! :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze