Update Windows Phone 8 GDR2 oficiálně: co bude nového?

27

Na mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone 8 míří významnější aktualizace, kterou můžeme znát pod označením GDR2. Ta přinese několik příjemných vylepšeních, které nyní oficiálně potvrdil Microsoft, když vydal seznam změn.

Aktualizace GDR2 bude šířena pod podrobnějším označením 8.0.10327.77 nebo 8.0.10328.78, bude záležet na zemi, telefonu a případně také operátorovi. První novinka se týká Xbox Music. Nově bude snazší si vybrat a stáhnout oblíbenou hudbu. Nebudou chybět také doplňkové informace k interpretovi či poslouchanému albu. Konečně se dočkáme také FM rádia, které nyní citelně chybí. Dle Microsoftu jej však nebudou podporovat všechny modely. Uvidíme tedy, na jakých strojích si rádio naladíme.

Aktualizace se dočkají všechny modely s Windows Phone 8

Aplikace Data Sense bude mít na starost vaše data. Můžete si nastavit například váš měsíční limit, po kterém vás aplikace upozorní na překročení, případně sledovat, které aplikace spotřebovávají nejvíce MB. Dílčích vylepšení se dočká Skype, který by měl svižnější a stabilnější. Totéž platí pro Internet Explorer, kde bude vylepšena kompatibilita s HTML5. Poslední informace se zmiňuje o fotoaparátu, kde bude možné nastavit, jaká speciální aplikace se má přímo spustit při přidržení hardwarové spouště. Tato funkce však bude dostupná pouze na vybraných modelech. Aktualizace GDR2 přinese údajně ještě další drobná vylepšení, které odhalíme až při používání.

Zdroje: wmpoweruser.com, windowsphone.com

Diskuze ke článku
Aiden
"Dílčích vylepšení se dočká Skype, který by měl svižnější a stabilnější." ale vždyť WP je nejstabilnější systém na světě a žádné aplikace na něm nepadají..
Matt54
A co bude se složkou Others ?? Protože mě zabírá na HTC 8S 1,2 GB.
RHL
Je už tahle aktualizace k dispozici?
jirka
Někdy na podzim vyjde

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze