Únik novinek v aktualizaci BlackBerry OS na verzi 10.3

30

Poslední únik informací o operačním systému Blackberry OS na verzi 10.3 s sebou přináší několik novinek. Mezi ně patří například funkce nového gesta ke zpřístupnění nastavení, permanentní přemístění oken na domácí obrazovce a aplikace fotoaparátu vás nyní nechá fotit během natáčení videa.

V nové verzi operačního systému od kanadského Blackberry se dočkáme funkce k rychlému přístupu do nastavení zařízení, které provedeme přejetím dvou prstů po displeji v jakékoliv aplikaci, která právě běží. Hudební přehrávač se konečně dočkal vlastního ekvalizéru a okna na domácí obrazovce můžete zamknout, takže se vám nebudou přesouvat a mizet. Fotoaparát se také po vzoru Androidu naučil dělat fotky během natáčení videa.

Screenshoty z nové verze BB OS 10.3.

Telefon se také nově dá probudit tažením prstu po displeji ve vypnutém stavu. Poslední z novinek je možnost sledování využití mobilních dat. BlackBerry OS je stále celkem nový systém, který se teprve učí funkce od svých starších bratrů. Doufejme tak, že se BlackBerry systému nevzdá a povede se mu dostat do světa konkurenceschopný operační systém, který se napřímo postaví takovým velikánům, jako je iOS, Android, nebo Windows Phone.

Zdroje: berryreview.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
af
Presiel som z androidu na BB OS 10 a musim povedat ze naprosta spokojnost a veta
konkurenceschopný operační systém, který se napřímo postaví takovým velikánům, jako je iOS, Android, nebo Windows Phone. Je asi od niekoho co to nikdy nepouzival lebo moj osobny nazor je ze Android a ani WP sa nechytaju na BB OS 10 co sa tyka spolahlivosti.
mp
Ta poslední věta spíš je o WP :) BB10 je od první verze dospělejší systém, který se může rovnat iOS a Android, si myslím :) Pokud tedy člověk neujíždí na panoramatické fotky a ekvalizér a 60fps video...
papeete
uprimne sa mi system blackberry velmi paci...horsie to uz je s telefonmi..tie placky velke ja nemam rad a pre mna skoro genialnu q10 spravili s amoled displayom..kto mal amoled vie bud si spokojny alebo strasne nespokojny a ja patrim do 2 skupiny(vypalovanie pixelov bolo neskutocne+vsetko take tmave+o citatelnosti displaya na priamom svetle ani nehovorim)dalsia vec su aplikacie...proste to chce teraz kazdy..mne staci to co je v blkberry uplne problem je ze aj s tymi zakladnymi aplikaciami je problem..vid viber,inatagram a pod..(masy ludia nahrady nezaujimaju oni chcu hned+beznym pouzivatelom a ludom zvyknutym na blkberry to staci).no a v konecnom dosledku q10 dost zaramovala cena...bol som pouzivatel bolda 9780 soteraz ho mam a na cele blkberry nedam dopustit a prajem im vela stastia
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Tak táto veta ma v článku fakt pobavila : BlackBerry OS je stále celkem nový systém, který se teprve učí funkce od svých starších bratrů. WP po X aktualizáciach stále nemá kopu funkcií ktoré BlackBerry OS obsahuje úplne automaticky a bez veľkých rečí. A ak by WP vyzeral ako BlackBerry OS "dám hlavu na špalík" že jeho predajné čísla by vyzerali podstatne lepšie ako sú dnes. Ale žiaľ nie vždy v živote vyhrá ten lepší. A mám pocit, že toto bude ten prípad keď horší systém prežije ten lepší. Lebo ako pozerám na čísla BlackBerry nemá silu na presadenie systému na trhu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze