UI fotoaparátů Lumií se možná dostane do Nokií s Androidem

2
UI fotoaparátů Lumií se možná dostane do Nokií s Androidem
  • Na telefony Nokia se možná vrátí kdysi opěvované uživatelské rozhraní fotoaplikace z Lumií
  • Patent na toto UI přitom náleží i přes tehdejší odkoupení Microsoftem společnosti HMD Global, jež nyní vlastní značku Nokia

HMD nedávno potvrdilo, že jejich nové telefony značky Nokia dostanou společně s aktualizací na Android 8 Oreo rovněž update své prozatím do nynějška velmi prosté fotoaplikace. Potvrzení přišlo přímo od hlavního produktového ředitele HMD Juha Sarvikase.

To však není vše, jelikož by jinak šlo o celku nezajímavou novinku. Zajímavější informací je až druhý tweet, ve kterém Juho Sarvikas reagoval na nářek jednoho z uživatelů, který si přál dostat zpět starší rozhraní fotoaplikace z telefonů Lumia. Sarvikas ve své tweetu za použití lišáckého emotikona s tímto názorem naprosto souhlasí, a dal tak naději všem fanouškům Nokie na návrat kdysi opěvovaného uživatelského rozhraní.

Sluší se doplnit, že původní UI bylo původně vyvinuto ještě ve „staré“ Nokii pro Windows telefony po odkoupení mobilní divize Microsoftem. Designový patent pro toto UI ovšem v současnosti vlastní HMD Global, takže je logické, že jej bude chtít co nejrychleji nasadit zpět, jelikož se jedná dle mnohých dodnes o jedno z nejlepších prostředí mobilních fotoaplikací. Teď už jen zbývá čekat na update na Android 8 Oreo, který stále na žádné zařízení Nokia nedorazil a sliby znovuzrozené Nokie o rychlých aktualizacích zůstávají tak zatím stále nenaplněny.

Zdroj: twitter.com, twitter.com, gsmarena.com